perjantai 22. toukokuuta 2015

Jämät torttuun


Illaksi saa nopeasti herkkua jälkkäriksi, kun tyhjentää kaappeja. Raparperipiirakan pohjataikinan loput saivat loppusijoituspaikan samalla, kun jämämansikat, persikka ja purkinpohja mustaherukkahilloa poistettiin pilaantumasta. Lopputuloksena makea, rapsakka ja jäätelön alla herkullinen piirakka. Hävikistä herkuksi ja vähemmän roskiin, muulloinkin kuin hävikkiviikolla. Kukkarokin kiittää.


Jämätorttu 

Leikkaa taikinapallosta ohuita siivuja ja levitä leivinpapeille piirakkavuokaan. Tasoita. Levitä pinnalle hillo, leikkaa mansikkasiivuja ja persikkapaloja, ripottele lopputaikina murusina.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!