perjantai 2. tammikuuta 2015

Lemon Curd

Tää on sit addiktoivaa ja sitä voi käyttää ihan missä vaan. Yritän rajoittaa itselläni vain erityistilanteisiin, mutta aika monta kertaa tulee vuodessa tehtyä. Se kun on kaiken lisäksi vielä helppoakin.
Viimeksi maustettiin Pavlovaa, tänään illalla pistetään kerman höysteeksi hedelmäsalaatin päälle. Loppuja sitten keksin mausteeksi, tai paahtoleivälle.

Lemon Curd eli sitruunakreemi

6 kananmunan keltuaista
1dl sokeria
1dl hillosokeria
1 sitruunan kuori ja 1dl sitruunamehua
100g voita

Sekoita muut ainekset kuin voi kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos saostuu. Nosta pois liedeltä ja vatkaa joukkoon voi pieninä paloina. Pistä purkkiin ja jäähdytä. Jähmettyy kyllä seuraavaan päivään mennessä jääkaapissa.


4 kommenttia:

  1. Pitäisikin kokeilla tehdä tätä itsekin. On tullut ostettua aina kaupasta valmiina. Erittäin hyvää ja sopii moneen paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi helppo tehdä itse ja minusta makukin on yleensä täyteläisempi.

      Poista
  2. Sitruunan ystävän suurta herkkua!

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!