... ja se on kyllä ihanaa. Sellainen työviikko on minulla takana, ettei kyllä energiaa olisi ollut kuin korkeintaan johonkin puolivalmiiseen. Sen sijaan sain jo töihin tekstarin, jossa lueteltiin menu :
Kylmäsavulohitoast
Maa-artisokka ja päärynäsalaattia fetalla ja parmankinkulla
Suklaamousse
Juomana : Crémant d'Alsace Domaine Fernand Engel Brut Chardonnay
"Mihin sinä olet meitä viemässä syömään?", kysyin minä.
Vastaus: "Olohuoneeseen..."
Ja niin myös tehtiin...
Tässä teille siis mielenkiintoinen ja herkullinen talvisalaatti.
Pese pinaatinlehtiä. Pese ja pilko sokeriherneitä (niitä, joita voi syödä kokonaan) ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pari päärynää lohkoiksi. Paahda saksanpähkinöitä hetki. Leikkaa muutama maa-artisokka ohuiksi siivuiksi. Kypsennä maa-artisokan siivut pannussa oliiviöljyssä ja nosta vihreän salaatin päälle. Laita päärynälohkot parilapannulle paahtumaan. Levitä parmankinkkusiivuja päälle. Ripottele joukkoon fetapaloja. Nosta päälle päärynälohkoja ja ripottele päälle saksanpähkinötä. Ripottele joukkoon ohuita suikaleita salviaa.
Meillä oli mukaan vielä balsamico-kastiketta, mutta sitä ei kyllä tarvittu. Salaatti katosi vauhdilla ihan näin.
ooh mikä menu:)
VastaaPoistaSalaatti oli superhyvää - meillä näköjään kannattaa jättää ruokalehtiä lojumaan pöydälle. Inspiroivat kaikkia viereen istuvia.
Poistaoi, ihana menu sekä mies :)
VastaaPoistaRuoalla se minut riiasikin yli 20v sitten ;-) Edelleen on tekemänsä kastanja-vihersalaatti tujulla valkosipulivinegretillä yksi lemppareitani.
PoistaAikamoisen ihana isäntä, kun tämmöisellä menulla hemmottelee. :)
VastaaPoistaOnhan se :-) Tosin unohdin kysyä, oliko taustalla jotain hyvitettävää? ;-)
Poista