sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Loskakakkua - Kakkuhaaste 5/52





"Kun tummasta suklaasta tulee mutakakkua, niin tuleeko valkosuklaasta loskakakkua?"

Tiedättekö?

Hyvää tämä kuitenkin oli, valkosuklaista ja mantelista. Juurikin sopivaa sunnuntai-iltapäivän herkuksi. Tästä saa voimia aloittaa uusi hektinen työviikko.

Kiireitä onkin tiedossa taas, ihan samaan tyyliin kuin aiemmatkin viikot tänä vuonna. Tällä viikolla yhtä työn alla olevaa projektia jo vähän vilauteltiin julkisuuteenkin. Pistäkääpä korvan taakse kaikki te, jotka myös Instagrammin puolella touhuilette.

Minutkin muuten löytää Instagrammin puolelta nyt eli minna_vuocho. Tervetuloa seuraan!

Mutta siis tämä kakku. Samasta kirjasta kuin aikaisemmatkin haastekakut, mutta jätin kuorrutuksen pois. Valkosuklaata valkosuklaan päälle kuulosti vähän äklöltä. Seuraan toki tarjottiin myös kermavaahtoa ja lisää hedelmiä niitä haluaville. Hyvin maistui.


Valkosuklaa-loskakakku

200g valkosuklaata
150g voita
4 kananmunaa
1,5dl tomusokeria
1 pussillinen (125g) mantelirouhetta
1,5dl mantelijauhetta

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja sekoita sekaisin. Anna vähän jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, lisää mantelit ja lopuksi suklaaseos.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, voitele reunat kevyesti ja jauhota mantelijauheella.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä 150 asteessa 35-40 min. Kakku saa jäädä pikkuisen alikypsäksi - onhan kyseessä mutakakun sukulainen...

Koristele tomusokerilla ja hedelmäpaloilla. Meillä oli persikkaa ja pakastemustikoita.





3 kommenttia:

  1. Kävin lukemassa jutun,mielenkiintoista.Minä olenkin ahkera Instagrammaaja;hurahdin siihen lähes täysin viime keväänä.

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!