perjantai 19. elokuuta 2016

Taidemenu II


Tänään oli viimeinen työpäivä nykyisessä paikassa, Nyt on edessä puolitoista viikkoa lomaa (hurraa sille!) ja sitten uuteen paikkaan. Sieltä tosin löytyy useampikin entinen kollega, joten ei tarvitse jännittää ainakaan sitä, onko tiedossa kivoja työkavereita. Tietää, että on :-)

Tänään päättyneen työn kautta minulla oli lahjakortti kahdelle taidemenun nauttimiseen. Taidemenu on HOK Elannon ravintoloiden (siis osan) yhteistyötä Ateneumin kanssa, Menun syöjille tarjotaan kaupanpäällisiksi liput Ateneumiin. Nyt on menossa Suomen taiteen tarina- näyttely, jonne ajattelin raahata myös perheen teinit, joten tottahan taidemenu piti käydä maistamassa. Edellisen kerran taidemenu ilmaantui osaksi perhepäivällistä Kappelissa.

Tarjolla on useampi ravintolavaihtoehto. Ensin meinasimme mennä Vltavaan, mutta siellä oli (keskiviikko iltana!) tupa niin täynnä, että kävelimme suosiolla Belgeen.

En olekaan ennen käynyt Belgen yläkerrassa ja tykkäsin tunnelmasta kovasti. Kirjahyllyjä, tummaa puuta jne... Ei taida yllättää, että kirjabloggaaja tunsi viihtyvänsä. Varsinkin, kun ruokalistakin oli Tintti-sarjakuvaan kiinnitettynä. Tosin sarjakuvat vietiin samalla kuin menukin tilattuamme, joten lukemaan ei ehtinyt. Sinänsä palvelu oli kyllä varsin ystävällistä.


Taidemenussa oli vaihtoehtoina keitto tai ylikypsää ankkaa vonvelin päällä ja sitten pääruokana sinisimpukoita tai naudan etuselkää. Me maistoimme kumpikin ankkaa ja nautaa. Minä tykkäsin erityisesti vohvelin mukana tulleesta briemoussesta Se sopi ankan seuraksi vallan mainiosti.
Nauta oli maistuvaa, mutta olisi kaivannut jotain muutakin kevennystä kuin pientä vihreää päällä. Perunoiden sinihomejuusto oli ehkä hivenen liikaa ja seura valitti ylenpalttista suolaa.

Syy saattoi toki olla kelissäkin. Oli sen verran lämmintä, että raskas ja vähän syksyinen menu täytti enemmän kuin kylmänä syysiltana. Menu sinänsä sopi hyvin paikan tyyliin, mutta oli kieltämättä aika "miehinen". Isommasta à la carte menusta olisi varmaan löytynyt keveämpiäkin vaihtoehtoja, mutta taidemenuvaihtoehdot vähän rajoittivat, jos ei sattunut tykkäämään simpukoista.

Jälkkäriksi jaksoimme vain vaniljajäätelöä, suklaakastikkeella ja kermavaahdolla. Tai no, myönnetään - kermavaahtoa pyysin vain minä. Tulipa taas todettua, että jälkiruokaklassikko on klassikko ihan syystä.

Sitten lähdimme kierimään Kampin suuntaan Ateneumin liput taskussa. Ja nyt sitten pitäisi keksiä sopiva aika museovisiitille...

6 kommenttia:

 1. Oi voi ne Tintit! Vieläköhän toimisivat 40 vuoden jälkeen, pitäisiköhän testata?
  Siis onhan kermavaahto hyvää, (täällä aplodeerataan kun tilasit) ja sitä voi syödä myös rosollin kanssa ;)

  VastaaPoista
 2. Äiti teki ihanaa vaaleanpunaista jouluksi...

  VastaaPoista
 3. Kiva kaupanpäällinen menulle:) Ja onnea uuteen työpaikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - Taidemenu on varsin kannattava sijoitus :-)

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!