Kriketti-illasta jäi hienoisen kriketti-innostuksen lisäksi myös järjetön himo skonsseihin. Oli ihan pakko ryhtyä itse leipomaan.
Ekan erän tein piimäpohjaan ja se oli kyllä ihan hirmuisen hyvää, mutta tein yhden taktisen virheen. Kaulin taikinan hieman liian ohueksi, jolloin skonsseista tuli vähän sellaisia amerikkalaisia pannukakkuja muistuttavia.
Toinen yritys on sama resepti, mutta maidolla eikä piimällä. Ulkonäkö on parempi, mutta jäin kaipaamaan piimän tuomaa säväystä makuun. Kolmas kerta siis toden sanoo... kunhan sinne saakka päästään.
Samalla tuli muuten käytettyä tuota raparperi-mansikka curdiakin. Sopi näihin kuin nappi päähän.
Skonssit (6 suhteellisen suurta)
100g voita
240g jauhoja
2rkl tomusokeria
2tl leivinjauhetta
2dl piimää / maitoa
Sekoita murusiksi muut ainekset kuin piimä. Lisää piimä ja sekoita taikinaksi. Laita kelmun sisään kylmään vajaaksi puoleksi tunniksi.
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina pari senttiä paksuksi levyksi ja osta siitä pyöreitä kiekkoja. Voitele kiekot täysmaidolla ja paisa uunissa 10-15 min. Vähän koosta riipuen.
Anna vähän jäähtyä (mutta tarjoile mielellään kuitenkin saman päivän aikana). Täytä haluamallasi hillolla tai curdilla ja lisää vielä kermavaahtoa.
Sitten ei muuta kuin pohtimaan elämää suurempaa kysymystä, joka ilmeisesti jakaa kansakuntia kahtia:
Laitetaanko hillo kerman alle vai päälle?
Hyvän näköiset skonssit,mutta tuohon kysymykseen en osaa vastata;D
VastaaPoistaKiitos. Minulla näyttäisi automaattisesti menevän alle, mutta maistuvat kyllä toisinkin päin...
PoistaPakko on itsekkin joku kerta näitä skonsseja tehdä :)
VastaaPoistaHelppoja ja hyviä, kannattaa tehdä. :-)
Poista