tiistai 26. heinäkuuta 2016
Feta-lammaslihapullat
Kesällä syödään enimmäkseen kasviksia ja muutenkin kevyesti, mutta aina välillä tekee mieli jotain tuhdimpaa, ja erityisesti jotain suolaista. Jännä ilmiö, jonka olen huomannut esiintyvän erityisesti hellepäivinä. Ehkä siksi grillaaminenkin on niin suosiossa? Siis, sen lisäksi, että ulkokokkaus on kesäkelillä astetta, paria mukavampaa.
Piti ostaa oikein pihvit, mutta paketin hinta vähän kauhistutti ja päädyinkin lammasjauhelihaan. Kun on taas tottunut ostamaan sesonkikasviksia ja hakemaan pihalta täydennystä, niin isompi lasku hirvittää. Onneksi lihapullat kelpaavat aina ja niitä on helppo tuunata.
Tällä kertaa tuunaustarpeetkin löytyivät läheltä. Jääkaapissa oli vajaa paketti fetajuustoa, pihalla minttua, persiljaa ja kiinansipulia. Päälle vähän cheddar-raastetta pussista. Kelpasivat.
Höysteeksi pikaiseen pannulla sipulia ja kesäkurpitsaa sitruunaraasteella ja valkosipulilla maustettuna. Takuuvarma hitti niin talvella kuin kesällä.
Feta-lammaspullat
500g lammasjauhelihaa
1/3 pakettia fetaa murustettuna
suolaa, pippuria
kourallinen mintunlehtiä, persiljaa ja kiinansipulia hienonnettuina
Sekoitetaan taikinaksi. Annetaan vähän aikaa seistä ja paistetaan melkein kypsiksi pulliksi.
Laitetaan uunivuokaan ja ripotellaan päälle cheddar-raastetta.
Uuniin 200 asteeseen, kunnes juusto on sulanut.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos ohjeesta, vois kokeilla.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Aikas hyviä, vaikka itse sanonkin.
Poista