tiistai 19. heinäkuuta 2016
Vaaleanpunaista kiinankaalia ja nuudelisalaattia
Meidän lähimarkettimme oli viime viikolla kiinni. Siellä tehtiin remonttia. Olimme osan viikosta poissa, mutta silti ehti tulla ikävä jääkaapin jatketta. Tajusin, että valikoima pienessä kaupassa voi oikeasti olla jopa parempi kuin monessa suuremmassa.
Remontin jälkeen kauppa näyttää ihan joltain Keski-Eurooppalaiselta deliltä. Toivoa sopii, että valikoimakin on entistä ehompi. Eilen ainakin löytyi kaunis uutuus eli vaaleanpunainen kiinankaali. Sitten piti vielä keksiä, mihin tuota käyttäisi.
Onneksi kaupan avautuessa myös lehtivalikoima oli ajan tasalla. Delicious lähti mukaan ja sieltä löytyi houkutteleva nuudelisalaatti. Siitä se sitten lähti... Taas jaksoi lähteä Pokémon-jahtiin...
Itämainen nuudelisalaatti
Perinteisesti tämä pitäisi pistää isoon kulhoon ja sekoittaa iloisesti sotkuksi, mutta perheen nirppujen iloksi tarjoiltiin tällä kertaa ainekset eri astioista.
Kookosbroileri
600g broilerin rintafileitä
400ml kookosmaitopurkki
1 sitruunaruoho
1 korianterinipun juuret ja osa varsista silputtuina
1rkl inkiväärimurskaa purkista
3 tähtianista
suolaa ja pippuria
Laita broileri uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi. Kaada päälle kookosmaito ja lisää muut ainekset. Lisää vielä vettä niin paljon, että broileri peittyy kokonaan.
Peitä kannella tai foliolla ja laita 200 asteeseen runsaaksi puoleksi tunniksi. Jätä uunivuokaan jäähtymään.
Nuudelit ja kastike
Keitä paketillinen munanuudeleita paketin oman ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja tee kastike.
Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi liemeksi.
1dl makeaa chilikastiketta
0,5dl ketjap manisia
1-2 rkl kalakastiketta
1tl seesamiöljyä
0,5dl rypsiöljyä
0,5dl sitruunamehua
1rkl mirin kastiketta
1rkl hienonnettua sitruunaruohoa
1rkl hienonnettua inkivääriä purkista
1 valkosipulinkynsi
iso nippu mintunlehtiä
korianterinipun varret
Kaada puolet kastikkeesta laakealle pannulle ja lisää nuudelit. Sekoittele ja paahda nuudeleita haluamaasi rapeusasteeseen. Minä halusin ne vain kuumiksi.
Muita kasviksia ja pähkinöitä
Paahda pari kourallista maapähkinöitä ja kourallinen seesaminsiemeniä.
Suikaloi kiinankaalia.
Puolita kirsikkatomaatteja.
Kuutioi puolikas kurkku.
Pilko paprika.
Silppua korianterinlehdet ja mintulehdet (kourallinen kumpiakin)
Leikkele porkkana pieniksi paloiksi
Annostele ananasta.
Jos haluat tulisuutta vielä lisää, niin pilko joukkoon yksi punainen miedohko chili. Meillä jätettiin väliin.
Tarjoile salaattiainekset ja loput kastikkeesta pöydässä. Nauti kera haluamasi juoman. Shamppanja maistui oikein hyvältä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa nätti kiinankaali,en ole tuollaista nähnytkään.Nyt tulin uteliaaksi teidän lähimarketista,voitko kuvata sieltä ehkä pari kuvaa,olisi kiva nähdä miltä näyttää?
VastaaPoistaVähän mietinkin, että pitäisikö ottaa kaupasta kuvia. On ihan tavallinen K-market, mutta ilmeisesti uusittu brändi-ilme on vähän toisentyyppinen aikaisempaan verrattuna.
PoistaHieno kaali! Myös aasialainen resepti uppoaa hyvin. :)
VastaaPoistaTää oli tosi kaunis (vaikka maistui kyllä ihan tavalliselle :-))
Poista