maanantai 7. syyskuuta 2015
Luottoresepti eli syksyn herkkuomenat
Joka syksy suurin piirtein tähän aikaan muistuu tämä resepti mieleeni. Sitten sitä on pakko saada. Mantelimassan ja omenan yhdistelmässä vain on jotain sellaista, josta ei pääse eroon millään muulla kuin maistelemalla, monta kertaa, kyllästymiseen saakka. Tietysti vaniljakastikkeen kera.
Manteliset uuniomenat
Poista omenoista siemenkota. Tee omenan puoliväliin kuorensyvyinen viilto poikittain ympäri, jotta omena pysyy paremmin uunissa koossa. Täytä kodan paikka mantelimassalla. Painele päälle voita, intiaanisokeria ja mantelilastuja.
Pistä uuniin 200 astetta noin puoli tuntia. Nauti runsaan vaniljakastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mmm...ekoja omppuja ja samantyylisiä uuniomenoita odotellessa.... Mantelimassa on huipputäyte!
VastaaPoistaNo niin on. Näitä on pakko saada joka syksy!
PoistaNamnjam. Minä en ole jostain syystä ikinä tajunnut käyttää mantelimassaa uuniomenoissa, tämä täytyy ehdottomasti testata! Olen joskus tehnyt mantelimassalla höystettyä omppupiirakkaa, siinä yhdistelmä toimi ainakin tosi hyvin.
VastaaPoistaHih, et siis ole lukenut sitä aiempina vuosina blogistani. Onneksi. Minä jo ajatteli, että kohta joku kysyy syödäänkö meillä syksyisin mitään muuta :-)
PoistaIhana herkku:) Meillä tehtiin kotona kun olin lapsi tuon tapaista,on niin hyvää. Tuota voisi itsekin nyt tehdä.
VastaaPoistaTämä onkin niin helppoa, että voi tehdä ihan ex temporekin!
Poista