Jälkkäriksikin oli syksyinen hedelmä-kaurapaistos. Lohturuokaa sekin. Pohjalle levitettiin nektariinieja, omenaa ja mustikoita. Päälle ripoteltiin murusia seoksesta, johon sotkettiin kauraryynejä, voita, sokeria, vaniljasokeria, hiukan jauhoja ja reilu kourallinen saksanpähkinöitä, Sitten vaan 200 asteeseen uuniin kunnes näyttää valmiin ruskealta. Vaniljakastikkeen kanssa erityisen herkullista. Kuvaakaan ei edes keritty siitä ottamaan.
Shepherd's Pie
2 punasipulia
600g karitsan jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1rkl paprikajauhetta
puoli tölkkiä tomaattimurskaa (400g purkista)
Knorr vahva lihaliemi fondikuutio
suolaa & pippuria maun mukaan
loraus punaviiniä
10 jauhoista perunaa
iso nokare voita
kuumaa maitoa 1-1,5dl
suolaa & pippuria
Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Ruskista jauheliha ja sekoita lopuksi sipulit, valkosipuli, suola, pippuri ja paprikajauhe. Kaada punaviiniloraus sekaan, sitten fondikuutio, tomaattimurska ja sen verran vettä, että seos ei liikaa kuivu. Anna poreilla hiljalleen 30min - 2h. Mitä kauemmin annat poreilla, sitä syvempi maku. Meillä oli vähän kiire, kun kukaan ei jaksanut kokata iltapäivällä, joten tällä kertaa mentiin vähän nopeammalla tahdilla.
Sillä aikaa kun kastike poreilee, keitä perunat pehmeiksi ja tee niistä muusi perunalumi-vehkeellä, josta muuten on tullut meillä ihan välttämätön keittiötarvike. Sekoita suolaa, pippuria, voita ja maito kuumaan perunalumeen.
Lopuksi levitä jauhelihaseos pohjalle ja muusi päälle. Ripottele pinnalle vielä vähän pieniä voinokareita ja pistä 175 asteeseen uuniin kunnes pinta hivenen ruskistuu.
Tarjoile raikkaan salaatin kera sillä tämä on tosissaan tuhtia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun aina kommenteista!