keskiviikko 19. elokuuta 2015

Sienikeittopeilailua


Pakastimesta löytyi vielä ystäviltä saatu sienipussi. Koska ruuhka kylmään on kova kaikkien ihanien marjojen takia, syötiin eilen keittoa. Kylläpäs tekikin hyvää. Illat ovat kuitenkin jo sen verran viileitä, että keiton mukana vatsaan valuva ja sieltä kaikkialle leviävä lämpö tuntuu jo suorastaan nautinnolliselta. Ihan vielä en salaattikautta suostu sulkemaan ja keittoihin siirtymään, mutta ei se enää kovin kaukanakaan ole.

Sienikeiton salaisuus on siinä, ettei piilota sieniä liian vahvaan liemeen eikä turruta aisteja liialla kermalla. Pari ruokalusikallista crème fraîchea riitti vallan mainosti ja liemeksi kelpasi kanaliemi Knorriin fondikuutiosta. À propos... kävittehän jo äänestämässä suosikkianne tämän kilpailun resepteistä? Siellä on käytetty Knorrin fondia varsin luovasti ja minäkin olen mukana lihapullilla ja raparperikasviskeittoshoteilla. Kipin kapin klikkaamaan, jollette vielä ole ehtineet! Siinä voi voittaa itselleen Sarpanevan padan.


Metsäsienkeitto

litran pussi metsäsieniä pakkasesta
3 pientä punasipulia (noista uusista ihanista nipuista)
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä ja voita melkein ruokalusikallisen kokoinen nokare
2 runsasta ruokalusikallista Balsamico-etikkaa
5 timjaminvarren lehdet riivittyinä
kanalientä  (eli vajaa litra vettä ja 1 Knorr - kanafondikuutio)
2rkl crème fraîchea
(ruskeaa suurustetta)

Silppua sipulit ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki oliiviöljyn ja voin sekoituksessa kattilan pohjalla. Lisää sulatetut ja valutetut ja silputut sienet joukkoon ja sekoittele. Suolaa (varovasti) ja pippuroi. Lorauta joukkoon balsamico ja sekoita timjami. Anna etikan vähän haihtua ja lisää kanaliemi. Keitä sopivasti kokoon ja lisää kerma. Anna vielä vähän kiehahtaa ja surraa sauvasekoittimella. Jos haluat keitosta vähän paksumpaa niin suurusta sitä makusi mukaan.

Tämä keitto maistui ihanasti metsältä ja sen pinnasta sai peilattua oman kuvansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!