sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Mustia banaaneja = kakkua aamiaisella

Olipa kerran lapset, jotka halusivat koko ajan banaaneja. Niitä kannettiin kotiin pussikaupalla ja silti kinattiin välillä viimeisestä. Sitten ei kukaan enää halunnutkaan yhtään banaania.

Äiti seurasi banaanien hidasta tummentumista päivästä toiseen, kunnes totesi, että eivät ne näköjään siitä kulhosta mihinkään katoa. Pelastustoimenpiteet olivat paikallaan ennen bioroskisvaiheen saapumista ja mikäs sen helpompaa kuin banaanikakku.

Tällä kertaa yritin saada kakusta vieläkin kosteamman ja vähemmän rasvaisen. Niinpä pistin yhden banaanin enemmän ja vähensin kolmasosan voista. Kaiken lisäksi jauhot olivat ihan loppu ja siksi muutin osan jauhoista spelttitäysjyväksi.

Odotin lopputuloksesta enemmän leipämäistä, mutta  kyllä tämä itse asiassa ihan kakusta käy. Hyvää. Tosin vieläkin voisi laittaa voita vähemmän.

Herkkua aamupalalla vaikka hillon kanssa tai kermavaahdon tai jugurtin ja hedelmien tai vaikka ihan sellaisenaan.


Banaanikakku (versio N jotain)

200g fariinisokeria
2 kananmunaa
3 ylikypsää banaania
100g vehnäjauhoja
100g spelttitäysjyväjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia
100g sulatettua voita
muutama kourallinen saksanpähkinäöitä

Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Vatkaa sokeri ja kananmunat hyvin sekaisin ja sekoitaa niihin muussatut banaanit.

Lisää jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja kaneli. Sekoita.

Kaada lopuksi sulatettu voi ja rikotut pähkinät. Sekoita vielä kerran.

Kaada leipävuokaan ja laita uuniin tunniksi.



34 kommenttia:

  1. Haha :) Jos tämä on N versio, niin sitten ollaan jo aika lähellä täydellistä banaanikakkua vai mitä? ;) Meilläkin oli ihan sama homma noiden banaanien kanssa, kun kaksi vanhint avähän kasvoi. Meillä ei banaanit enää kiinnostanut, kun ymmärsivät että parempaakin voi saada. Onneksi meillä on tuo 3-vuotias joka ei paremmasta tiedä ( vielä ) ja banaanit häviävät ilman kakkuunpiilottelu operaatioita. Itse rakastan banaanikakkuja, joten jossain vaiheeessa on tämä N-version banaanikakkukin testattava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tää silti ole kyllä täydellinen (mikäpä olisi?) - viimeksi taisin tunkea siihen hillottua inkivääriä ja se jotenkin taittoi tuota rasvaisuutta. Pitänee muistaa ensi kerralla ;-)

      Poista
  2. Nam! Se on kyllä parhautta kun saa loihdittua hävikkiruoasta jotain tällaista herkkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Siitä saa ihan omanlaistaan tyydytystä, kun saa jotain melkein bioroskiin päätynyttä maistumaan taas kaikille :-)

      Poista
  3. Banaanikakku on niin hyvä tapa "hävittää" tummuneet banaanit. Meillä syödään vaan nykyään banaania sellaiseen tahtiin, ettei ne kerkeä tummumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuo banaanimenekki on näköjään tosi kausittaista. Täytyy taas pitää pientä taukoa ja ostaa seuraavat vasta sitten, kun joku pyytää :-)

      Poista
  4. Tuttu ongelma ja oivallinen ratkaisu siihen! Mulla on tapana muussata niistä tummuneista banaaneista lettutaikina, ei tarvii kuin lisätä kananmuna ja ehkä ripaus leivinjauhetta sekä jotain maustetta ja sit paistelemaan lettuja vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä esikoinen inhoaa banaania kaikissa muodoissa. Siksi en ole vielä tehnyt lettuja niistä. Sitä valitusta ei kestäisi kukaan, jos yksi ei saisi syötyä :-)

      Poista
  5. Niin tuttu ongelma täälläkin, banaanit tummuu liian usein pöydälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sisältö säilyy käyttökelpoisena aika kauan :-)

      Poista
  6. Haaa täälläkin on tehty banaanikakkua!Ja vieläpä aamiaiseksi! Niin nerokasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taidetaan viikonloppuisin syödä jonkinlaista kakkua aamupalalla aika usein...

      Poista
  7. Tummista banskuista saa kyllä niin hyviä kakkuja,ja muutakin;D

    VastaaPoista
  8. Hauskaa kun teillä Veeran kanssa on ollut samat ajatukset, mutta ihan erilainen toteutus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Veera teki sellaisen terveellisen version ja minä vissiin aika perinteisen :-) Sinänsä tosiaan hauska, että banaaneistä lähdettiin molemmat liikkeelle...

      Poista
  9. Meillä on banaanit siirretty ulos odottamaan käyttöä, jotta pikkukärpäset eivät lisäännyt sisällä. Sinne ne onkin sitten tosi näppärä unohtaa eli meillä olisi todellakin tarvetta mustuneille banaaneille tarkoitetuille resepteille :)

    VastaaPoista
  10. Minä pilkon tummuvat banskut yleentä pakastimeen ja laitan ne sitten jonkun smoothien tapaisen joukkoon (tai jätskimäiseksi herkuksi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tein tuota siihen saakka, kunnes pussi kasvoi liian suureksi... Meillä kun on tuo yksi banaania inhoava, niin ei sitä voi laittaa useammalle tehtävään smoothieenkaan... Huoh...

      Poista
    2. Minäkin laitan ylimääräiset banaanit pakkaseen, eikä ne mun mielestä smoothiessa erityisemmin kyllä maistu, tai maku jotenkin laimenee pakastaessa. Tosin laitan max. yhden hedelmän per iso annos ja sekaan reilusti voimakkaan makuisia marjoja tai muita hedelmiä. :)

      Poista
    3. No ei banaani minustakaan smoothiessa varsinaisesti maistu, mutta tiedättehän "supermaistajateinin"? ;-)

      Poista
  11. Meilläkin aina välillä tuppaa banaanit jäämään kulhoon, vaikka ajoittain epäilen jälkikasvua ravinnon perusteella apinaksi. Tätä hävityskeinoa pitää kokeilla, banaaniletut kun ei sitkeästä yrittämisestä huolimatta uppoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kumma tuo kausittainen apinavietti - mistä geeneistä sekin mahtaa kummuta? Isännän varmaan... ;-)

      Poista
  12. Olen ollut ihan innoissani, kun banaanireseptejä on tullut blogeihin. Miten monipuolinen hedelmä bansku onkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BAnaania siellä ja banaania täällä - minä tykkään aina!

      Poista
  13. Meilläkin on banaanikausia. Nyt tuntuu että ne tummuu taas pöydälle, pitäisi tehdä taas ihania aamiaispaistoksia joihin saa upotettua banaanit makeutuksena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamiaispaistoksia? Kuulostaapa mielenkiintoiselta - milloinkas niitä voidaan blogissa ihailla?

      Poista
  14. Olen bongaillut banaanikakun reseptejä viime viikkoina sieltä sun täältä, joten on iskenyt hirveä himo! Pakko yrittää ehtiä laittaa vegaaniversio tekeille pian :)

    VastaaPoista
  15. Siitä lähtien kun mies alkoi tehdä joka aamu smoothien niin banaaninkulutusongelmat ovat tyystin loppuneet. Kaikki surahtavat tehosekoittimeen. Viimeistään taapero pitää huolen että banaanit eivät ehdi tummua :) Mutta jos joskus vielä saan pehmeitä tummia banaaneja, niin teen banaanikakun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kun ei ole enää taaperoa ja smoothietkin ovat satunnaisia niin tämä haaste jatkunee hamaan tulevaisuuteen. Onneksi on banaanikakut :-)

      Poista
  16. Banaanikakut ovat yleensä makuuni aivan liian makeita ja no, banaanisia, mutta söin keskiviikkona banaanikakkua Vinkkelissä ja en kuollut ;-) Ehkä siis toivoa on! Banaanikakkusi näyttää kyllä erittäin herkulliselta ja luulen, että tuo spelttijauho tuo kakkuun sopivaa viljaisuutta. Tätä voisin jopa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile pois, mutta pistä ihmeessä vähemmän voita. Minusta rasvaisuus nimittäin korostaa makeutta ja tässä oli liikaa..

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!