perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kyllä sen loman päättymisenkin kestää

Selvittiinpä tuostakin. Keskiviikkona odotti paluu töihin loman jälkeen. Muu perhe jäi vielä vapaalle, joten hieman kevyemmällä mentiin. Silti tuntui rankalta nousta taas aamulla kuudelta, sulkea ovi hiljaa takanaan ja jättää nukkuva talo taakse.

En minä silti valita. Keskiviikkona teki Kirppu (11v) kaverinsa luona mokkapaloja ja toi maistiaisia. Tänään samat nuoret kokit googlasivat uunipannukakun ja meillä otettiin uunista ihanan kultainen herkku.

Isäntä puolestaan... no, hän tietää heikkouteni herkkuihin ja kotiin tullessa olen joko päässyt valmiiseen pöytään kotona tai ollaan lähdetty rantaan pizzalle. Ei yhtään hullumpaa. Tässä muutama otos suosikeistani.


Tämä oli ehkä kaikkein parasta eli lohi tartare kesäkurpitsa pesässä. Yksi isännän parhaita tämä.

Ohjeenkin sain, kun erehtyi FB:hen ihan itse sen kirjaamaan...

Isännän lohiherkku

Pohjaksi vaaleaa leipää.
Sitten lohitartar eli tunteja pieninä kuutioina mintun, korianterin, suolan ja limen kuoriraasteen kanssa marinoituna.
Päälle Savoralla maustettua majoneesia. Sitten kerros valkoisessa balsamicossa marinoitua kesäkurpitsaa, siivu kylmäsavulohta. Päälle lisää marinoitua kesäkurpitsaa ja ripauksella curryjauhetta maustettua pannussa kieräytettyjä katkarapuja.
Sitten vaan kietaistaan reunaksi vielä kesäkurpitsasiivu (marinoitu sekin) ja koristellaan halutuilla yrteillä.


Lohiteema toimii muutenkin. Uunilohta spagetin, peston, kesäkurpitsan ja herneiden kera. Toimii sekin.


Toisen illan aperoherkut. Eli balsamicossa marinoitua uunissa kuumennettua ja kuorittua paprikaa, fetajuustoa ja manteleita. Tai vaihtoehtoisesti oliiveja, fetaa, manteleita ja minttua...


Hävikistä saatiin herkkua, kun sekoitettiin edellisen päivän perunat kesäkurpitsa-sipulipannun kanssa. Nam, nam, nam...


Ja viimeiseksi vielä Noma.kokeilu eli grillissä hiillostettua purjoa, jonka sisälle aseteltiin taas Savora-majoneesi ja pannulla kypsennettyjä kampasimpukoita kuutoina. Vieressä sitten parmesaanilastulla kruunattu paahtoleipä. Ei ehkä kovi kaunista, mutta maku oli kyllä paikoillaan. Kaiken lisäksi ruoka tuli lautaselle yhteistyön voimin. Esikoinen paahtoi purjon, Kirppu teki parmesaanilastun ja isäntä huseerasi loput.

Muun muassa näillä herkuilla saatiin flunssainen työläinen taas jaloilleen ja hyvälle mielelle. Kyllä kelpasi.

2 kommenttia:

  1. Ooh,on sinulla hyvä kokki siellä kotona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIh, välillä onnistuu huonommin ja välillä taas on tällaisia täysosumia kuin tällä viikolla. Huomaa että lomalla on ehtinyt vähän miettimäänkin :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!