maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen päätös eli kaappijambalaya


Huomenna alkaa arki eikä tänään tehnyt enää mieli pyhäruokaa. Ei myöskään tehnyt mieli miettiä liian pitkään tai tehdä elämää monimutkaiseksi keittiössä. Kahden pannun kaappijambalayalla siis selvittiin.

Mitä on jambalaya? Wikipedian mukaan kyseessä on riisin, merenelävien ja lihan sekoitus Cajun-mausteilla, Lousianasta kun ollaan tulossa. Kyseisestä herkusta lienee ainakin yhtä monta versiota kuin paellasta, jonka jonkinlainn sukulainen kai on kyseessä. Kaappijambalaya puolestaan on ostokset minimoiden ja kaappeja tyhjentäen tehty versio.

Tällä kertaa ostin chorizokiemuran ja vain sen. Loput ainekset löytyivät joko kuivakaapista tai pakkasen puolelta.


Kaappijambalaya 
(6-8 syöjää) 

1 keltasipuli (iso)
2 punasipulia (pientä)
hyppysellinen suolaa
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1tl savupaprikaa (dulce)
1/4tl cayenne-pippuria
1/4tl kanelia
1/2tl jeeraa
timjamia
pippuria myllystä

500g punaista riisiä

1 kasvisliemifondikuutio
1prk tomaattimurskaa
vettä

1/3 chorizo-lenkkiä hienonnettuna
4 possun ulkofilepihviä paloina

1pss pakasteherneitä
1prk (pieni) maissia
muutama kourallinen katkarapuja

nipullinen persiljaa (silppua varret ja lehdet erikseen)

Laita herneet ja katkaravut sulamaan ja valuta maissi.

Leikkaa yksi iso keltasipuli ja kaksi pientä punasipulia siivuiksi. Kuullota niitä öljyssä pannulla suolalla höystettynä.
Leikkaa kaksi porkkanaa kuutioiksi ja pilko 2 valkosipulinkynttä. Sekoita ne kuullotettuun sipuliin.Lisää vielä mausteet, timjami sekä silputut persiljanvarret ja sekoittele hetki.

Kaada joukkoon riisi ja sekoita. Lisää kasvisliemifondi ja tomaattimurska sekä vettä niin, että riisi peittyy hyvin. Sekoita ja jätä poreilemaan hiljalleen puoleksi tunniksi. Anna lopuksi vielä seistä 10min kannen alla.

Kuullota chorizoa kylmältä pannulta lähtien. Kun siitä on lähtenyt mausteista rasvaa pannulle, ruskista siinä possupalat kunnolla. Kaada lopuksi joukkoon herneet, maissi ja katkaravut ja kuumenna.

Sekoita viimeiseksi kaikki ainekset keskenään. ripottelen persiljanlehtisilppua päälle ja tarjoile heti.

Chorizon vahvuudesta ja määrästä riippuu, miten vahvan makuinen seoksesta tulee, Voit myös raikastaa tiputtamalla lautasella jugurttia päälle kastikkeeksi.

Tästä riitti meillä lounaaksi vielä huomiselle työpäivällekin. Siitä se arki sitten taas alkaa. Mukavaa työviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Voisinpa kokeilla - näyttää sen verran makoisalta. Chorizonmakkara on suurta herkkuani;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin, vaikkei varsinaisesti kauneuskilpailuja voittaisikaan :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!