tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kesämisu paahdetulla valkosuklaalla


Kävimmepä tuossa eräänä päivänä jokin aika sitten tuttujen luona herkuttelemassa jälkkärillä. Tarjolla oli kesäistä raparperimisua. Resepti oli kuulemma HS:n blogista, mutta ei-tilaajalle ei resepti tällä kertaa auennut . "No, eihän se nyt niin kamalan vaikeaa voi olla", pähkäilin, "Tiramisu = mascarponea misuun. Kesä = raparperia ja tietysti mansikkaa. Valkosuklaa tuli trendikkäästi paahtaa. Siinä ne tärkeimmät. Loppu onkin sitten vaan sekoittamista."


Koska mascarpone sekoitettuna vaahdotetun Vispin ja vaniljan kanssa on aika makeaa, eikä valkosuklaatakaan voi äitelyyden puutteesta moittia, päätin jättää raparperin happaman kirpeäksi. Raikkaudesta huolehtivat mansikat. Lopputulos maistui minulle, eikä muultakaan porukalta ole valituksia vielä kuulunut. Kulho näyttää tyhjäksi nuollulta... (ei, se en ollut minä).


Kesämisu paahdetulla valkosuklaalla

Valkosuklaata haluamasi määrä
purkillinen mascarponea
1prk (2dl) Vispiä (tai vastaava määrä vaahtoutuvaa kermaa)
2tl vaniljatahnaa
mansikoita
4 rapaperinvartta
1-2dl sokeria
Savoiardi-keksejä (niitä sormia)

Paahda ensin valkosuklaa. Ohjeista riippuen tarjotaan 30min 130 asteessa tai 8min 175 asteessa. Tein tuon jälkimmäisen ja hyvin ruskistui.

Kuori ja pilko raparperit kattilaan. Kaada päälle sokeri ja 1rkl vettä. Anna hiljalleen poreilla suht matalalla lämmöllä, kunnes raparperit ovat ihan muussina. Sokerin määrä riippuu vähän siitä, miten happamia raparperisi ovat sekä siitä, miten makealta suusi massan maistaa. Maun mukaan siis. Minä laitoin noin 1,5dl ja jätin raparperit kirpakoiksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa Vispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone ja vaniljatahna.

Asettele kulhon pohjalle Savoiardi-keksejä kerrokseksi. Kaada päälle raparperia. Lusikoi seuraavaksi kerrokseksi mascarpone-seosta ja ripottele pinnalle valkosuklaapaloja sekä mansikkasiivuja. Toista kerroksia, kunnes kulhosi on täynnä. Laita päällimmäiseksi mascarponekerros ja valkosuklaata sekä mansikoita koristeeksi.

Laita kylmään muutamaksi tunniksi, jotta keksit vähän pehmenevät. Nauti.

Lasillinen Muscat-viiniä sopi seuraksi oikein hyvin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!