sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ruokaa Aito-ateriakassista


Olemme ennenkin kokeilleet ateriapusseja Kauppahalli24-palvelusta tilattuina. Kirjamessuviikonloppuna tiesin ruoanlaiton jäävän pikaiseksi ja väsymysasteen todennäköisesti häiritsevän ruoanlaiton luovaa prosessia. Siksi päätin kokeilla silmiin osunutta Aito ateriakassia.

Jos Anton&Antonin kassi on brändäykseltään luksusversio paperipusseineen, on Aito-ateriakassi konstailematon arjen apu. Aito-kasseissa on mukana ainekset aina vain yhteen ateriaan kerrallaan, mikä ehkä helpottaa vähän ainakin tällaista kokeilutilausta. Annokset on tarkoitettu kahdelle tai neljälle hengelle.


Ensimmäisen kerran valintamme osui Chili sin Carne-reseptiin sunnuntai-illan iloksi. Paketista löytyivät kaikki muut ainekset paitsi suola, pippuri ja öljy (ja valkosipuli, jota jotenkin jäin kaipailemaan, vaikkei sitä reseptissä lukenutkaan). 

Olin varmuuden vuoksi ottanut kaksi pussia, sillä tiesin pöydän ympärillä olevan ainakin 2 aikuista ja kolme lasta, joten kahden hengen annos kuulosti ihan liian naftilta, Vaan kuinkas sitten kävikään? 

Meitä oli pöydässä kolme aikuista ja kolme lasta. jotka vähän kiukuttelivat härkäpavuista (maistuivat kuulemma hiileltä - mokomat lihansyöjäpedot). Lasten annokset siis olivat suhteellisen pienet. Kolme aikuista kuitenkin söi ihan reippaasti ja kyllä lastenkin annoksista yhteensä tuli tosi runsas neljäs annos. Silti chiliä jäi pannuun yli puolet ja lisukettakin jonkin verran. 

Myönnetään, lisäilin kaiken varalta vähän avokadoa ja crème fraîchea reseptin ulkopuolelta, vaikka maun puolesta niitä ei kyllä olisi tarvinnut, Chili sin Carne oli aikuisista oikein hyvää ja maukasta, huolimatta lasten mutinoista. Lisukkeet eivät kuitenkaan millään tavalla vastanneet pannuun jäänyttä määrää. Seuraavalla kerralla sitten tiedän ottaa perheelle vain yhden pussin ja varautua vielä vähän suuremmilla lisukkeilla, jos joku näyttäisi jäävän nälkäiseksi. 

Kuvan jälkeen lisäsin kyllä vielä itse chiliä, sillä sitä ei ollut tässä vielä tarpeeksi

Seuraava kerta tosiaan on varmasti edessä taas jossain välissä. Hintakaan ei nimittäin päätä huimaa (8,50€/kassi, kun osti kaksi eli 17€ neljän hengen ateria). Lisäksi ryynejä jäi vielä 1,5 paketillista kaappiin odottamaan varsinaisten ateriantähteiden lisäksi. 

Aina välillä on mukavaa, kun kiireiden keskellä joku toinen on miettinyt ruokalistan valmiiksi ja ainekset löytyvät valmiina pussista... Lisäbonuksena tulee terveellisyys, johon on mm. Sydänliiton kansa yhteistyössä määritellyn sisällön kehityksessä kiinnitetty huomiota (ja oli kiva huomata mm. härkäpapujen olevan luomua!) Mielenkiintoinen tuote viikon ruokaostoksia täydentämään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!