torstai 11. helmikuuta 2016

Ohimennen


Ihan ohimennen tuli laitettua härkäpavuista hummusta, kun niitä nyt kerran sattui kaapista löytymään. Syntyi uusi suosikkini,

Olen kovasti tykästynyt näihin Verson kypsennettyihin härkäpapuihin salaatissakin, mutta hummuksen ne nostivat ihan uusiin sfääreihin. Poikien mukaan nuo ovat välillä vähän jauhoisen makuisia, mutta hyvin näytti maistuvan niin salaatissa kuin keitossa...

Hummustahna on jotenkin pehmeämpi ja maukkaampi kuin kikherneistä tehty vastaava. Hyvää toki sekin, mutta nyt taidetaan vähän aikaa levittää tällaista leivän päälle.


Härkäpapuhummus 

puoli pakettia esikypsennettyjä härkäpapuja
sitruunamehua
1rkl tahinia
1/2  kynsi valkosipulia raastettuna
ripaus savupaprikajauhetta
oliiviöljyä

Pistä ainekset koneeseen ja anna pyöriä sileäksi tahnaksi. Herkku vaikka ruisnachojen päällä, mutta käy muidenkin leipien sulostuttajaksi.

2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!