sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kitkerää kaalia, lempeää possua

Ei, en ole vielä ehtinyt lukemaan Campasimpukan kirjoja ruokakuvauksesta ;-)

Haudutin nimittäin punakaalia pannulla lisukkeeksi lapsille ja lastenvahdille, kun isäntä viiletti Tukholmassa työmatkalla ja äiti livahti viikolla bloggari-tilaisuuteen. Punakaalisiivut suolattiin, joukkoon ripoteltiin vähän sokeria, neilikkaa ja lorautettiin reilusti punaviiniä ja vettä. Lisäksi pilkoin vielä kaksi pientä omenaa, jotka sekoitin myös kaaliin. Sitten vaan kansi päälle ja annettiin muhia miedolla lämmöllä.

Parin tunnin päästä maistoin muutaman siivun ja irvistin. Kitkerää... Miksi ihmeessä tästä ei ole tullut sellaista kuin kaikki muut maistamani haudutetut punakaalit pyöreine, makeine ja herkullisine vivahteineen? Ihan tein mielestäni ohjeen mukaan. No, lisäsin sitten vaan vähän suolaa ja vähän enemmän sokeria ja annoin muhia pari tuntia lisää. Silloin kaalista tuli syötävää, mutta ei se vieläkään mitään varsinaista herkkua ollut.

Loppupäätelmäni on, että jos punakaali on heti alkuunsa ytyä tavaraa, ei se välttämättä luonteeltaan pehmene pitkälläkään hauduttamisella. Tämä kaali ei ollut luontaisesti kovinkaan makea, liekö jotain eri lajiketta kuin useimmiten marketista löytyvät. Raakanakaan en välttämättä salaatissa tuosta oikein innostuisi ja näyttikin jopa hieman erilaiselta. Pitänee siis testata resepti uusiksi muulla lajikkeella. Vaan mitäpä teen sille toiselle jääkaapissa istuvalle tämän kaverille?

Onneksi possupihvit olivat hyviä ja kelpasivat seuraavana päivänä kaalin kaveriksi (lue: pojat söivät pihvit ja jättivät kaalin). Herkkusienet taas vaan vetäistiin pannulla ruskeiksi, suolattiin ja pippuroitiin ja pistettiin lautaselle. Ne ovat aina hyviä.

Possun filepihvit serranokinkulla ja fetalla 

Nuiji possun ulkofilepihvit ohuiksi. Levitä niille ohut kerros sinappia tai Savoraa. Suolaa, pippuroi ja lisää haluamasi yrtit. Ripottele pinnalle vielä fetamuruja ja peitä ne Serrano-kinkkusiivulla.

Paista pihvit pannulla keskilämmöllä öljyssä ensin muutama minuutti kinkkupuoli alaspäin ja sitten toisinpäin. Laita vielä hetkeksi lämpimään uuniin tai tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!