sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Rocky Road viikonlopun kulkua tasoittamaan


Tuossa viikolla oli Kirpun koulukioski. Opettajan kysyessä, mitä kukin sitten toisi myytäväksi, oli poika omalla kohdallaan reippaasti todennut "Rocky Road". Mikäs siinä.

Kysyin sankarilta, tietääkö hän, mitä Rocky Road sitten oikein on. Ei kuulemma tiennyt. "Jotain hyvää varmaan", kuului vastaus.

Onhan se. Eikä kyseessä onneksi ole mikään kamalan vaikea tai työläs toteutus. Sen verran opastin, että seuraavalla kerralla voisi sitten luvata jotain sellaista, josta tietää edes lopputuloksen ulkonäön. Äidin tiedot ja taidot, kun saattavat jossain kohtaa osoittautua riittämättömiksi pojan suuresta luottamuksesta huolimatta.

Viikon Rocky Road lähti kouluun ilman, että murustakaan oli maistettu kotona. Pelkkiä herkkuja oli joukkoon sekoitettu, joten ei se kovin pahaa voinut olla. Hyvin olikin tehnyt kuulemma kauppansa.

Koska en itse ole aikaisemmin kyseistä reseptiä kokeillut, oli ihan pakko tehdä uusi satsi viikonlopun herkuksi. Toista en taida ihan heti sitten tehdäkään. Tätä makeaa herkkua nimittäin tulee ihan vahingossakin syötyä ihan liikaa, vaikka onhan siinä tietysti popcornia "keventämässä"...

Rocky Road 

Tee popcorneja kattilallinen.

2x200g levyä Fazerin sinistä
500g Valrhonan tummaa suklaata
120g voita

Vaahtokarkkeja, murokeksejä (+ pähkinöitä, karkkeja tai muuta haluamaasi herkkua...)

Sulata suklaat ja voi tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon muutama kourallinen popcorneja, vaahtokarkkipaloja, murokeksipaloja jne...  ihan mielesi mukaan.

Sekoita ja levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!