tiistai 9. helmikuuta 2016

Talven vihreää - koitan muistaa


Miten minä aina unohdankin pakasteet? Talvella sitä aina välillä katselee toivottoman tylsää ja vähän nahistuneenkin näköistä hevi-tiskiä ja tuskailee ruokamailien määrän ja mielikuvituksen puutteen kanssa, Silloin kannattaisi katse kääntää pakastealtaan suuntaan. Ei, kaikki siellä ei ole hyvää, mutta esimerkiksi herneet eivät pakkasesta pelästy ja tuovan ihanan kesäistä makeuttaan keskellä pimeää alkuvuotta. Lupaan muistaa,

Uunilohen kanssa herne, sipuli, pinaatti sekoitus oli omiaan. Varsinkin sitruunalla höystettynä.Uunilohi ja sen kaverit

Perunat täydentämään: 
Laita perunat kiehumaan tai höyrykeittimeen. Muista laittaa ajoissa, että ovat kypsiä samaan aikaan lohen ja sen kavereiden kanssa.

Lohi: 
Pistä loraus oliiviöljyä uunivuoan pohjalle. Laita päälle lohifile. Suolaa, pippuroi ja tiputtele päälle tilliä, chilipaloja, kirsikkatomaatteja ja sitruunansiivuja, Sitten vielä muutama nokare voita ja vähän öljyä.

Pistä vuoka uuniin 200 asteeseen kunnes kypsää (n.30min fileen suuruudesta ja paksuudesta riippuen -niin ja siitä, miten kypsänä kalasi haluat).

Kaverit tehdään, kun lohi on melkein valmista:
Kuullota sipulia pannussa öljyssä ja lisää joukkoon herneet (2pss). Sekoita ja anna kuumentua. Ripottele joukkoon 1 sitruunan kuori ja puolet sen mehusta, hyppysellinen suolaa ja muutama kierros pippurimyllystä. Lopuksi kääntele joukkoon vielä tuoretta pinaattia ja tilliä, ja anna kuumentua, mutta älä varsinaisesti kypsennä.

Kiehauta sokeriherneet vedessä, valuta nopeasti ja kuullota voissa pannulla. Ripottele päälle hiukan suolaa ja pippuria,

Nostele lopuksi nopeasti tarjolle. Kesä tuli ja räntäsateet unohtuvat - ainakin seuraavan aamun töihinlähtöön saakka.

8 kommenttia:

 1. Ihan samaa mieltä! Pakasteherneet unohtuvat aivan liian usein vaikka niistä saa oikeasti vaikka mitä hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Nämäkin olivat niin ihanan kesäisen makeita että...

   Poista
 2. Suomessa vihannespakasteet ovat edullisia ja käytinkin niitä paljon.Täällä taas pakasteet ovat kalliita verrattuna tuoreisiin joten en edes muista koska olisin viimeksi sellaisia käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä onkin varmaan tuoretta paremmin tarjolla kuin täällä :-)

   Poista
 3. Minäkin tänään tajusin, että emme ole syöneet koko talven aikana yhtään pakasteherneitä vaikka ne ovat hyviä. Olen vain keskittynyt vinkumaan vihannesosaston tarjonnan surkeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ja eka kerta oli meilläkin tänä talvena, muttei taatusti jää viimeiseksi, nyt kun viimein muistin

   Poista
 4. Minä niin unohdan nuo pakasteet ruoasta, pitäisi käyttää enemmän. Herkullisen näköinen kala, niinkuin oli vihreätkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Koitetaan kaikki muistaa pakkasen vihreät niin ei tarvitse olla niin kiukkuinen vajaista hevitiskeistä :-)

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!