perjantai 26. helmikuuta 2016

Kesärakkaus

Se on kuulkaas nyt sitten yksi koulutusmatka vedetty Pietarin suuntaan ja projektin iso järjestelmän käyttöönottoviikko seuraavana edessä. Että ihan kamalasti ei sitten kannata tässä lähiaikoina tältä blogilta odottaa mitään uutta tai edes vanhan toistoa. Tai ei sitä tiedä, tänään annoin muutaman tunnin testirupeaman jälkeen puhepaineen purkautua tajunnanvirtana kahviautomaatilla sillä tuloksella, että projektipäällikkö vilkaisi minuun päin ja väitti hyperaktiiviseksi...

Mutta ei minun oikeastaan pitänyt Pietarista tai edes työkiireistä puhua. Eikä reissusta mukaan jäänytkään kuin kaksi kuvaa, joissa toisessa kaunis kabinetin ruokapöytä hotellikierrokselta ja toisessa Kievin kanaa.

Tarkoituksenani oli kertoa edellisen viikon illasta, jolloin bongasin kesärakkauteni. Ei, edessä ei ole kesäleskeyttä tai kesäkollia, vaan grilli... mutta millainen grilli!?

Jo jonkin aikaa on isäntä haaveillut  uudesta ruoanlaittopisteestä monia vuosia (vai jokohan se on vuosikymmeniä?) palvelleen pallogrillin tilalle. Minä olen aina torpannut ajatuksen. Vierastan sellaista isoa ja kulmikasta romiskoa pihannurkassa. Mihin sen talvellakin sitten oikein tunkisi? Siispä olemme edelleen selvinneet hyvällä tahdolla ja kärsivällisyydellä pienen pallomme kanssa, mutta nyt...Mustang Grillin Kamado vei sydämeni. Olin mukana TammerTukun järjestämässä bloggaajatilaisuudessa ja rakastuin.

Kompakti munanmuotoinen rakennelma ei vie ylenpalttisesti tilaa, mutta kahden tason ritilälle mahtuisivat grilliherkut kerralla jopa meidän suursyömäreillemme. Keraaminen rakenne miellyttää silmää ja kuori on jo valmiiksi halkaistu, jolloin talvisäilytyskin onnistuu ilman riskiä rikkoutumisesta. Pressu vaan kuulemma päälle, niin hyvin menee.

Idea grilliin ei ole varsinaisesti uusi. Samanlaisella ovat kokanneet kiinalaiset jo parituhatta vuotta sitten ja kokkaavat kai vieläkin. Testattu konsepti siis. Vempele toimii sekä uunina, grillinä että savustimena.

Oijoi, tuollaisen kun saisi pihalleen edes vähäksi aikaa kokeiluun. Luulenpa, että meillä grillattaisiin harva se päivä. Hintaa tälle taitaa kertyä sen verran, että joudun investointia vähän miettimään, mutta ehkä sitä jossain vaiheessa...


Oli ilta toki mukava muutenkin, kuten kuvista näkee... Käsihoitoa, Aleksi Herlevin herkkuja ja ihania tavaroita katseltavana. Kesäinen tunnelma kaiken kaikkiaan, varsinkin tuossa kalakuosissa.

Kiitokset Tammer-Tukulle kutsusta! 


3 kommenttia:

 1. Olen jo jonkin aikaa haaveillut Big Green Eggistä, vaikuttaa aika samanlaiselta konseptilta tämä vehje. Onko niissä jotain eroa, satutko tietämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää itse asiassa ihan samanlaiselta tässä pikaisen nettitutkailun perusteella... Pitänee tehdä kesän korvalla jonkinlainen hinta/laatuvertailu :-) Voi niissä tietysti jotain eroa olla, mutten nyt ainakaan ihan äkkiseltään osaisi sanoa, mitä...

   Poista
  2. tai oliskohan tässä Mustangissa nuo kaksi ritilätasoa? Tai koossa eroa?

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!