maanantai 22. helmikuuta 2016

Pähkinämania ja kikkakolmonen


Jostain lehdestä, taisi olla Pirkan ruokalehti, jäi mieleen maininta vohveliraudan sopivuudesta myös quesadillojen paistamiseen. Ihan pakko oli tuota kikkakolmosta kokeilla. Matkan varrella kokeiluinto tosin vähän harmittikin, kun juustoa valui pitkin vohveliraudan reunoja, mutta kuka käskee pistää niin valuvaista cheddaria. Vähän vähemmän teollista (eli enemmän kumimaista) juustoa niin hyvä tulee. Oli se meinaan aika kätsy kikka. Ihan nättejäkin noista tuli, vai mitä?

Sisään tungettiin tosiaan tänään niitä teollistatkin teollisempia erillisinä muoviin pakattuja cheddar-siivuja. Tämä kai sopisi siihen "salainen keittiöpahe"-haasteeseen, jota ruokabloggarit ovat viime viikkoina pyörittäneet, mutta menköön nyt muuten vain näin julkisena tunnustuksena. Ainan välillä ei jakseta olla ollenkaan terveellisiä eikä edes ekologisia.

Toinen illan kikka oli pähkinät. Siis minähän tungen pähkinöitä nykyään vähän joka paikkaan, mutta tänään löysin tarjouksesta pussit, joita en ole aiemmin huomannutkaan ja hyvin kelpasivat salaatin höysteeksi. Toinen on miedosti maustettu chilillä ja toinen hunajalla.

Yleensä vältän valmiiksi maustettuja ja paahdan ihan sellaisenaan manteleita, cashew-pähkinöitä, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä ja tietysti myös maapähkinöitä. Myös savumantelit ovat meillä tuttu juttu ruokapöydässä. Tässä nyt tuli lisää vaihtoehtoja.

Kuten huomaatte, niin kyseessä ei ole sponssi, kun paketitkin on leikattu auki keskeltä logoa. Oli vaan tosi ärsyttävä avausmekanismi. Luulin sen olevan sellaista uudelleensuljettavaa sorttia, mutta ei se varmaan ollut. Tai ainakaan en saanut sitä edes auki ennen kuin kiukuspäissäni vetäisin sitten saksilla koko pussit komeasti ammolleen,

Ainakin päästiin pähkinöihin käsiksi. Eivätkä nuo taida meillä niin kauan kestää, että ehtisivät pahenemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!