perjantai 30. tammikuuta 2015

Isäntä kokkaa




... ja se on kyllä ihanaa. Sellainen työviikko on minulla takana, ettei kyllä energiaa olisi ollut kuin korkeintaan johonkin puolivalmiiseen. Sen sijaan sain jo töihin tekstarin, jossa lueteltiin menu :


Kylmäsavulohitoast
Maa-artisokka ja päärynäsalaattia fetalla ja parmankinkulla
Suklaamousse 
Juomana : Crémant d'Alsace Domaine Fernand Engel Brut Chardonnay


"Mihin sinä olet meitä viemässä syömään?", kysyin minä. 
Vastaus: "Olohuoneeseen..." 

Ja niin myös tehtiin... 




Tässä teille siis mielenkiintoinen ja herkullinen talvisalaatti. 

Pese pinaatinlehtiä. Pese ja pilko sokeriherneitä (niitä, joita voi syödä kokonaan) ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pari päärynää lohkoiksi. Paahda saksanpähkinöitä hetki. Leikkaa muutama maa-artisokka ohuiksi siivuiksi. Kypsennä maa-artisokan siivut pannussa oliiviöljyssä ja nosta vihreän salaatin päälle. Laita päärynälohkot parilapannulle paahtumaan. Levitä parmankinkkusiivuja päälle. Ripottele joukkoon fetapaloja. Nosta päälle päärynälohkoja ja ripottele päälle saksanpähkinötä. Ripottele joukkoon ohuita suikaleita salviaa

Meillä oli mukaan vielä balsamico-kastiketta, mutta sitä ei kyllä tarvittu. Salaatti katosi vauhdilla ihan näin. 

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Salaatti oli superhyvää - meillä näköjään kannattaa jättää ruokalehtiä lojumaan pöydälle. Inspiroivat kaikkia viereen istuvia.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ruoalla se minut riiasikin yli 20v sitten ;-) Edelleen on tekemänsä kastanja-vihersalaatti tujulla valkosipulivinegretillä yksi lemppareitani.

      Poista
  3. Aikamoisen ihana isäntä, kun tämmöisellä menulla hemmottelee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se :-) Tosin unohdin kysyä, oliko taustalla jotain hyvitettävää? ;-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!