lauantai 17. tammikuuta 2015

Katkarapusipsirätinää ja muuta melusaastettaSyötiin siis katkarapusipsejä, poppadumeja, riisiä, satay-kastiketta, hoisin-lehtikaalia ja kanaa. Om, nom,nam ja sen sellaista.

Nuo katkarapusipsit ja poppadumit ovat hauskaa tavaraa. Ne ostetaan sellaisina läpikuultavina ohuina levyinä, pistetään kuumaan öljyyn ja poimitaan muutaman sekunnin kuluttua paisuneina, kipristyneinä ja herkullisen rapeina pois.

Minun piti tehdä teillekin esimerkiksi pieni video, mutta tuntuu olevan tässä huushollissa täysin ylivoimaista. "Äiti, äiti, äitiiiiiii....!! Kuului puolessa yrityksiä keskellä 5 sekunnin operaatiota. Lopuissa sitten kolmevuotias uhmaikäinen esittelee muuten vaan nopeaa reaktiokykyään (huuto) tai sitten isoveljet kavereineen onnistuvat ratkaisevalla hetkellä juoksemaan keittiön oven takaa (huutaen).  Noin kahdestakymmenestä videopätkästä löytyi vain yksi jotenkin käyttökelpoinen ja siinäkin alkaa konsertti viimeisellä sekunnilla. Jäin oikein ihmettelemään, onko meidän poppoo jotenkin erityisen äänekästä (tod.näk.) vai kuuluuko muilla yhtä pahaa melusaastetta KOKO AJAN?

Tässä se yksi ja ainoa - nopeita ovat, tuossa todiste. 


Sinänsä menu oli varsin sopiva perjantai-illan väsymystilaan. Tuota öljyssä kypsennystä lukuunottamatta mentiin helpolla. 

1) Satay-kastikkeen pikaohjeen näkee täältä

2) Basmati-riisi keitettiin tutulla ohjeella eli 1/3 riisiä, 2/3 kuumaa vettä, hyppysellinen suolaa. Laitetaan kannen alla pienellä lämmöllä poreilemaan, kunnes vesi on melkein imeytynyt (10-20min määristä riippuen) ja sitten vielä annetaan höyryn haihtua ilman kantta vajaat kymmenen minuuttia. Näin tulee sopivan tahmaista riisiä. 

3) Kanapalat vaan ruskistettiin pienessä öljyssä pannulla

4) Punasipuli ja lehtikaali kuullotettiin pannulla pienessä öljyssä ja lopuksi kaadettiin päälle hoisin-kastiketta. 

Siinä se. Kaveriksi sitten noita katkarapusipsejä, korianterinlehtiä ja poppadumeja... 


2 kommenttia:

  1. Nuo sipsit ovat tosi kivoja,olen joskus tehnyt mutta ikuisuus sittten,vaikka ovat hyviä naposteltavia:)

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!