lauantai 10. tammikuuta 2015

Kakkuhaaste 3/52 - vähän voinen mokkakakku

Kakkuhaaste etenee ennalta arvioitua nopeammin. Nyt mennään jo Kakkujen kuningattaret kirjan kolmannessa kakussa. Tahtia pitänee vähän hidastaa seuraavien viikkojen aikana, etteivät kilot kerry vielä nopeammin. Tässä kuitenkin viimeisin tekele.

Minun teki mieli kahvia ja jotain makeaa eli mokkakakku oli varsin luonteva valinta kolmanneksi haastekakuksi. Kahvia kakussa onkin paljon, eikä se ole ollenkaan liian makea. Kakussa myös "tapahtuu" kaikenlaista eli erikseen tehtäviä osia on suhteellisen paljon. Hitusen työläänä siis pidin tämän kakun tekemistä.

Pohja on mielenkiintoinen. Siinä on sekä tavallinen kakkupohja että marenkilevy. Kakun täytteenä on kahvikiisseli, jota ainakin minä olisin voinut syödä tyytyväisenä ihan sellaisenaan. Kuorrutukseksi tehtiin keltuaisilla paksunnettu kahvivanukas sekoitettuna voihin. Kokonaisuudessaan siis varsin lupaavan kuuloinen kakkujen kuningatar, mutta jotain jäi puuttumaan, tai pikemminkin - oli liikaa.

Kakkunautinnon kompastuskiveksi osoittautui kuorrutus. Joko minä laitoin sitä liian paksulti tai sitten ollaan nykyään totuttu vähemmän rasvaisiin herkkuihin, mutta yksimielinen tuomio perheeltä oli: "Liian voinen". Sinänsä hassua, kun kuitenkin voikreemi kelpaa muffinssien kuorrutteena oikein hyvin. Ehkä tämäkin olisi kaivannut sitä sokeria vielä enemmän.
Myös marenkipohja, josta itse ihan pidin, sai jälkikasvulta päälleen epämääräisiä mutinoita.

Että sellainen tuomio tälle kakulle. Huomenna kokeillaan vielä vahvan kahvikupillisen seuraksi, johon tämä lienee omiaan. Mokkahammasta kyllä kolottaisi vielä ja kirjassa onkin ainakin yksi samantyylinen ohje.

Koristeiksi en tullut hankkineeksi tuoreita kukkia, eikä niitä kaupassa taida juuri olla tarjollakaan tähän vuodenaikaan. Toto kuitenkin nautti taiteilijanroolistaan ihan noilla lähimarketista löytyvillä Dr. Oetkerin vohvelikukilla. Niihin olen oikeasti tykästynyt.

Kakku nro 2 täällä

6 kommenttia:

 1. Alan olla yhä tyytyväisempi, etten alkanut tähän kakkuhaasteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkut alkavat jo kiristämään - pakko pitää taukoa. Tosin tuohon kiristykseen on kyllä varmaan oma osansa joululoman mässäilyllä ;-) Pakko pitää pieni tauko kakuissa ja koittaa saada taas housut sopimaan...

   Poista
 2. Aikamoinen haaste;DTeillä sitten herkutellaan kunnolla;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, miten käy... voi olla, ettei meidän perheen kakkukunto kestä kuitenkaan ihan kakkua per viikko...

   Poista
 3. Hei!
  Mielenkiinnolla seuraan tätä kakkuprojektiasi sillä minulta itseltänikin löytyy tuo kakkukirja :) En ole itsekään kokeillut kuin muutamaa kakkua kirjasta ja nekin jotenkin soveltaen.
  Kerroit aiemmassa postauksessa että olet kiinnostunut, myös raakakakkujen teosta..oletko huomannut että kyseisessäkin kirjassa on yksi raakakakku-ohje? ;) Sivulla 123 oleva Sansibarin tuorekakku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, näin kyllä kakun nimen, mutta tarkemmin en vielä ehtinyt tutkimaan. Pitänee seuraavaksi vilkaista tuota... Kiitos vinkistä!

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!