sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Elämäni ensimmäinen raakakakku - kakkuhaaste 4/52


Jup, vuoden alkuun lupasin kokeilla raakakakkujen tekemistä ja samaan hengenvetoon myös leipoa kakut Kakkujen kuningattaret kirjasta. Nämä kaksi lupausta yhdistyvät mainiosti kyseisen kirjan ainoasta "tuorekakku"-kuningattaresta eli Sansibarin tuorekakusta. Tosin heti mieleen nousi kysymys terminologiasta - onko tuorekakku sama kuin raakakakku? Vai mitä niillä on eroa? 

Kakussa yhdistyvät aineet, joista suurimmasta osasta pidän kovastikin Kuivattuja taateleita ja viikunoita, manteleita, saksanpähkinöitä, kookosta ja päällä avokado-cashew seosta. Pitäisi siis maistua oikein hyvälle, eikös vain?

Eihän se pahalta maistukaan, mutta jotenkin... no.... oudolta. Taidan olla liian vanha enää muuttamaan makutottumuksiani, tai sitten vaan vahingossa pistin liikaa avokadoa. Ohjeessa kun luki avokadojen lukumäärä ja niistä tuleva hedelmälihan määrähän riippuu tietysti avokadon koosta. Joka tapauksessa, minulla oli kakkua maistellessa vähän sellainen olo kuin olisi levittänyt guacamolea lautaselle ja unohtanut ne ainekset, joiden lisukkeeksi se on tarkoitettu...

No, minähän en helposti masennu, joten eivät nämä raakakkukokeilut tähän lopu edes tältä vuodelta. Seuraavaksi vaan käytän vähän enemmän aikaa suunnitteluun ja selailen blogeja, joissa on viime aikoina esitelty toinen toistaan houkuttelevampia raakakakkuja.

Vinkkejä kellään sellaisesta, jolla lähtisi vähän kovemmankin sokerihampaan makeanhimo? 6 kommenttia:

 1. Voi! Tuo on kyllä ongelma, että reseptissä mainitaan esim. hedelmien kappalemäärä. Lopputulos voi vaihdella kovastikin kokoeroista johtuen. Parempaa onnea seuraavaan raakakakkukokeiluun! Uskaltaisinkohan suositella vasta äitini synttäreille tekemääni raakasuklaakakkua... Oli hyvinkin suosittu juhlissa. Jos innostut kokeilemaan eikä se onnistukaan niin apua :D
  http://www.veikeaverso.blogspot.fi/2015/01/60v-juhlintaa-osa-3-minttusuklaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Sinun blogisi olikin ensimmäisten joukolla tutkimuslistalla... jotain tuollaista suklaista voisi harkita. Saattaisi upota meillä paremmin. Kunhan nyt saadaan jollain konstilla tuo ensin upotettua joihinkin (= isäntään ja minuun - lapset eivät huoli)

   Poista
 2. Se piti vielä tulla lisäämään, että tuo kyseinen minttusuklaakakku on turhan iso jos tekee vain perheelleen, että kannattaa pienentää ohjetta jos alat hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meinaatko että pitäisi varmuuden vuoksi puolittaa? Taidan tehdä niin. Ei sitä kai "raakamakeaakaan" sentään ihan ylenmääräisesti pidä syödä.

   Poista
 3. Komppaan Paulaa,eli tosiaankin pitäisi olla grammoittain nuo hedelmät. Raakakut ovat kyllä huikean hyviä silloin kun ainekset ovat tasapainossa.Ja minun blogista löytyy myös raakakakkuja,,,,,,ja esim, raakaomenatorttuset ovat aivan hurjan hyviä
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/10/pienet-omenaiset-raw-minitortut.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää tullakin oikein käymään läpi blogisi juttuja tätä varten.

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!