lauantai 26. maaliskuuta 2016

Supersmoothiet - mangosta mustikkaan


Viime lauantaina nelkytplusblogilaiset pääsivät Hellapoliisin tiloihin ihastelemaan sekä herkkuja että ihan uutukaista smoothiekirjaa kirjoittajineen. Eikä tiloissakaan ollut mitään vikaa. Ihanasti pinkeillä ripauksilla väritetyt tilat käsittivät niin oleskelutiloja kuin upeat keittiöt. Erityisesti pinkki biljardipöytä jäi mieleen houkuttelevana yksityiskohtana, (Kannattaa pitää mielessä juhlia tai yritysiltoja järjestäessä. Tiloja nimittäin saa myös vuokrata.)

Maiju ja Kati olivat taikoneet meille ihanat herkut maisteltaviksi. Kookoslaksaa, salaattia ja mahtavia tahnoja maissikakkujen tai kaurasiemennäkkärin päälle laiteltavaksi. Erilaiset ruokarajoitukset oli otettu huolella huomioon - gluteenitonta tai "muuta"-tonta oli tarjolla niitä tarvitseville. 



Kaikki herkut olivat mahtavia (ne marja-marenkimuffinssit - nam!), mutta erityisesti mieleeni jäi vihersmoothie. Olen joskus maistanut vihreää smoothieta, joka toi mieleen lähinnä epäonnistuneen kaalikeiton (huom! En voi sietää edes hyvin tehtyä kaalikeittoa). Sen jälkeen olenkin parhaani mukaan vältellyt kaikkea vihertävää ja nestemäistä. Maijun ja Katin loihtimalla vihersmoothiella kammoni parani kertaheitolla ja kokeilin tätä Citynaisen tehosmoothieta jopa kotonakin. Ohje nimittäin löytyy kirjasta.

Kiitos siis  vielä kerran aivan mahtavan hauskasta iltapäivästä ja kaikista ihanista herkuista! 




Niin, Supersmoothiet mangosta mustikkaan. Kuulimme mielenkiintoisia juttuja kirjan syntyprosessista. Kuvista on osa kuvattu Indonesiassa ja osa mökillä Suomessa. Mehuja ja smoothieita on kokeiltu ja suunniteltu kahden taitavan tekijän toimesta. (Kirja-arviota pian lisää myös kirjablogin puolella)

Minuakin kirjan ohjeet houkuttivat. Lähdin liikkeelle helpommasta eli kookos-vaniljasmoothiesta - Vähän piti tietysti tuunata ja heitin sekaan vielä pakkasesta mustaherukoita. Menestyksestä innostuen sitten päätin kokeilla myös tuota vihersmoothieta. Siinä tuli todettua, että smoothieiden teko lienee vähän välineurheilua. Yleiskoneen blenderipurkki kun osoittautui ehkä hitusen heikoksi lehtikaalin pilkkomiseen. Koostumus jäi palaiseksi, mutta maku oli tosi hyvä.

Varsinainen ongelmani smoothieiden suhteen on kuitenkin se, että minun pitäisi opetella korvaamaan niillä muuta syömistä. Nyt ne tuppaavat vähän tulemaan kaiken muun lisäksi ja silloinhan energian määrä lisääntyy ihan liikaa. Pitänee vielä hiukan harjoitella niin herkkuyhdistelmiä kuin sopivia tarjoiluhetkiä ennen kuin lähden blenderiostoksille.

Tämän kirjan resepteillä pääseekin mukavasti alkuun. Kirja on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia juomia, jotka on myös testattu maukkaiksi ainesyhdistelmiksi. Kun onnistuu saamaan kirjan ohjeita seuraamalla vihersmoothienkin muutaman kerran maistumaan hyvältä, saanee uutta rohkeutta myös omiin kokeiluihin.

Kauniin vihreällä smoothiella saa pääsiäissunnuntainkin ihanasti alkuun, joten...

Ihanaa pääsiäistä kaikille! 




Tässä vielä se kookos-mustaherukkasmoothie, jonka ensimmäiseksi surrautin kirjan inspiroimana.

Kookos-mustaherukkasmoothie

Kookosmaitoa purkki
pari desiä pakastettuja mustaherukoita
pari banaania (palasina pakkasesta)
vaniljauutetta runsas 1tl

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna pakastettujen ainesten pehmetä hetken aikaa ja sitten ei kun surraten. Oli muuten ihan sikahyvää.

6 kommenttia:

  1. Olipa harmi etten päässyt taas mukaan. Smoothiet ovatkin vakiokamaa keittiössäni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyy osuttaa jotain kivaa seuraavaan Suomenvierailuusi. Olisi kiva nähdä :-)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikös olekin? Ihanan raikas (niin kuin sisältökin)

      Poista
  3. Ihanaa kun olit mukana :) Linkitän sun postauksen tuonne kirjan facebook-sivulle ;) Ihanaa oli myös se, että sain valettua uskoa vihersmoothieihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) No, käännytitte kyllä kertaheitolla :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!