maanantai 14. maaliskuuta 2016

Suupaloja ja siemennäkkäriäSuupaloja - Pikkuruokia ja naposteltavaa maailmalta 
Hannele Hyvärinen ja Johanna Myllymäki
Arvostelukappaleena luettavaksi ja kokattavaksi kustantajalta 

Nykyään on trendikästä rakentaa koko tarjoilu pienistä, mielellään sormilla syötävistä annoksista ja siihen trendiin Suupaloja osuu pilkulleen. Se on täynnä kaikenlaisia inspiroivia pikkupaloja, joita voi rennosti sitten nautiskella ystävien kanssa. Eri puolilta maailmaa inspiraationsa hakevista resepteistä riittää kokeiltavaa ja herkuteltavaa vähän pidemmäksikin aikaa.

Meillä on tehty mezejä, pintxoja, tapaksia ja muita pikkupaloja vähintäänkin aperona noin suurin piirtein aikojen alusta asti. Silti kirja oli mukava tuttavuus ja siitä löytyi useampi kokeilemaan houkutteleva resepti. Ihan ensimmäiseksi tartuin siemennäkkäriin, jollaista minun on pitänyt kokeilla jo pidemmän aikaa.

Helpossa reseptissä vain sekoitettiin ainekset (auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä, suolaa, vehnäjauhoja, ruisjauhoja ja vettä) keskenään, levitettiin pellille ja kuivatettiin uunissa 150 asteessa. Jäähtyneenä ihanan rapsakka näkkäri sai meillä niin suuren suosion, että lautanen tyhjeni hetkeksi kääntyessäni toiseen suuntaan. Ei siinä sitten muu auttanut, toinen satsi tulille.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla rapukakkusia viikolla iltapalaksi...


p.s. lisää ajatuksiani kirjasta myös kirjablogin puolelta lähiaikoina osana kuukauden keittokirja-sarjaa

2 kommenttia:

  1. Niin ihana keittokirja, siitä tulee varmasti kokattua vaikka mitä ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta houkuttelevaa reseptiä löytyi ja jos ne ovat puoliksikaan niin hyviä kuin tämä...

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!