torstai 17. maaliskuuta 2016

Arkipastan kolmiyhteys


Ketsuppi, Ketjap Manis ja kerma. Siinä se pastakastikkeen kolmiyhteys, joka meillä uppoaa kerta toisensa jälkeen. Parhaiten tuo kelpaa nakkipastan kastikkeena, mutta tänään äiti halusi muuta. Muuksi päätyivät lohi, herneet ja sipuli

Tarkkasilmäiset sitten tässä kohtaa huomauttanevat, että kuvassa näkyy kyllä myös katkarapuja. Oikeinpa näitte, mutta ne eivät varsinaisesti kuulu tähän reseptiin. Olivatpahan vain vahnempien lisukkeina.

Ihan oikein arvasitte. Lapsille ei kelvannut, joten tehtiin nuo erikseen. Itse asiassa täytyy myöntää, että tänään oli lautasia melkein yhtä monenlaisia kuin syöjiäkin.
Kuopus; pastaa, voita, ketsuppia ja vähän lohta.
Kirppu: pastaa ensin ketsupilla ja juustoraasteella, sitten kelpasi myös lohikastike (kun saatiin maistamaan ja vatsa veti)
Esikoinen; Lohipastaa, lisäketsuppia ja juustoa
Isäntä ja äiti: lohipastaa, päälle vielä katkarapuseosta, juustoa sekä vielä kuivattuja Provencen yrttejä hellästi ripoteltuna.

Että silleen, enkä silti myönnä kokkaavani eri ruokia syöjien mukaan... kertakokkauksella nämäkin tulivat.

Mites muut? Tuunaatteko yleensä syöjien oikkujen mukaan?


Arki-illan lohipasta (viidelle)

Muutama siivu tuoretta lohta pieneksi kuutioituna
yksi punasipuli
pieni prk ruokakermaa
3 isoa truuttausta ketsuppia
puoli desiä (tai maun mukaan) Ketjap Manisia

puoli pussia pakasteherneitä

Katkarapuseokseen (kahdelle):
Kourallinen isoja pakastekatkarapuja
toinen puoli pussia pakasteherneitä
1 punasipuli

juustoraastetta (Grand Padano tai parmesaani)
hyppysellinen Provencen yrttejä per lautanen

Paketillinen perhospastaa pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä. (Luitte oikein, meillä meni 500g paketti kerralla - tiedän, olet itsekin vähän järkyttynyt) Laita pastavesi ensimmäisenä kiehumaan.

Siivuta punasipuli ja kuullota sitä öljyssä pannulla. Ripottele hieman suolaa. Lisää lohipalat ja anna kypsyä, riko vielä pienemmäksi. Truuttaa joukkoon ketsuppi, ketjap manis ja kaada kerma. Sekoita.
Lisää mustapippuria myllystä. Lisää lopuksi herneet ja anna kuumeta.

Siivuta toinen punasipuli ja kuullota sitä toisessa pannussa hyppysellisellä suolaa höystettynä. Lisää lopuksi herneet ja katkaravut, lisää pippuria.

Valuta pasta kevyesti ja sekoita lohikastikkeeseen. Mausta hyppysellisellä Provencen yrttejä ja raasta päälle haluamaasi juustoa. Syö heti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!