torstai 24. maaliskuuta 2016

Nigella naftaliinista


Muistatteko Nigellan?

Sen englantilaisen keittiöjumalattaren, jonka sensuelleja kokkaussessioita televisiossa miehet seurasivat innokkaina naisten vähän naureskellessa hänen maneereilleen. Ei kai meistä kukaan sentään yöaikaan jääkaapille kulje aamutakissa ja meikattuna kameroiden surratessa?

Silti, Nigellan reseptit myös toimivat ja niitä oli tarjolla paljon. Minullakin on pitkä rivi hänen kirjojaan. Niistä on tullut tehtyä yhtä ja toista.

Sitten tuli pitkä tauko Nigella-reseptien käytössä. Lienevätkö syynä olleet hänestä kuuluneet huonot uutiset (avioeroa ja huumekoukkua), oliko hän jo ajastaan jäänyt eli ihan "passée" vai tuliko yksinkertaisesti niin paljon hyviä uusia keittokirjoja, että nuo vanhat unohtuivat alahyllylle?

En tiedä.

Yksi resepti kuitenkin jäi mieleen kummittelemaan Nigellan Kitchen-kirjasta eli kanaa 40 valkosipulinkynnen kanssa. Sitä minun piti kokeilla monta kertaa, mutta aina se jostain syystä jäi. Rakastan valkosipulia, joten tämähän on juuri minua varten.

No nyt löytyi kaapista ylimääräistä valkosipulia seurauksena nettiruokaostosten vikaklikkauksista,.
 Tästä tuli hyvää. Taidan selata tässä muutaman muunkin hänen keittokirjoistaan.40 valkosipulinkynnen broileria 
(tai ainakin sinnepäin) 

Broilerin reisipaloja
muutama valkosipuli
kevätsipulia
loraus valkoviiniä
timjamia
suolaa ja pippuria

Ruskista broilerinpalat nahkapuolelta pannulla. Asettele valkosipulinkynsiä kuorineen laakean uunipataan pohjalle ja pistä broilerinpalat päälle. Käytä silputut kevätsipulinvarret ja timjami pannulla ja kaada uunipataan. Putsaa pannunpohja lorauksella valkoviiniä ja kaada sekin pataan. Laita kansi päälle.

Pistä pata tunniksi uuniin 175 asteeseen, kunnes broilerinpalat ovat kypsyneet ja valkosipulit hautuneet ihanan pehmeiksi.

Tarjoile seuraksi vaikka kurpitsarisottoa.

2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!