lauantai 19. maaliskuuta 2016

Oficinan after work


Perjantai oli kiva ilta. Ensin drinksuille ja vähän vatsantäytettä, jotta jaksoi melkein kolmen tunnin esityksen Kansallisteatterissa. After work -paikaksi valikoitui vasta tiistaina auennut Oficina Kaivopihalla. Latinomeininkiä lähellä teatteria rennossa ympäristössä - ja rauhallisessa. Tilaa oli nimittäin ruhtinaallisesti ja saimme suojaisan juoruamisnurkan.

Vähän tuo hiljaisuus ihmetytti. Perjantai-iltana on perinteisesti aika hankala löytää pöytäpaikkaa (varsinkin ilman varausta) Helsingin keskustassa, joten eikö väki vielä tiedä Oficinasta vai miten tuo on mahdollista? Toki olimme vähän aikaisessa, mutta silti. Ruoassa ei ollut vikaa ja työn jälkeen rentoutumiseen ovat paikan tunnelma ja drinksut omiaan. Kirjaimellisesti savuinen Daiquiri oli mallikelpoinen (ja herkullinen) alkudrinkki naposteltavaa odotellessa. Jaettavat annokset maissitortilloja (kanalla), salaatti provolone-juustolla ja avokado-mole olivat maistuvia lajinsa edustajia. Toki,,, jäävuorisalaatista voidaan olla montaa mieltä, mutta oli se ainakin raikasta. Tortillojen tulisuus oli hieman päällekäyvää, mutta ihan siedettävää kuitenkin. Avokadomole puolestaan oli ihan huippuhyvää eivätkä Oficinan omat ranskalaisetkaan meillä jääneet lautaselle oleilemaan. Valkosuklaa-flan vei kielen mennessään ja taidankin seuraavalla vierailulla panostaa vielä enemmän jälkiruokien valikoimaan.

Palvelu oli rentoa ja aidosti ystävällistä. Ainakin jälkiruoat oli mitä ilmeisimmin hyvin maisteltu, eivätkä suositukset pieleen menneetkään. Koko jälkiruokalista tuli kuin apteekin hyllyltä herkkua kysyttäessä. Hyvin myytiin viinikin, sillä suositusten jälkeen otimme alkuperäissuunnitelmasta poiketen molemmat myös lasin valkoviiniä. Värikäs sisustus piristi ja pöydän päässä jököttävästä mötikästä riitti hetkeksi juttua - oletamme sen olevan pöytäteroitin lyijykynien ajalta.

Sijainti Oficinalla on ideaalinen varsinkin Kansallisteatteri-iltaa ajatellen. Tänne on hyvä poiketa hiukopalalle ennen illan näytöstä, tai muuten vaan töiden jälkeen hetkeksi hengähtämään. Ex tempore istahduspaikkaa etsivän kannattaa erityisesti pitää Oficina mielessä, ainakin siihen saakka kunnes suuret massat paikan löytävät...

2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!