tiistai 22. maaliskuuta 2016

Makeaa mahan täydeltä


Aina ei jaksa kokata, edes jälkiruokaa. Aina ei myöskään tarvitse. Kun hamstraa laivalta herkkuja kassin täyteen, niin pääsee helpolla,

Ei se kyllä ollut tarkoitus. Olinhan työmatkalla ja meillä on ollut periaatteena olla tuomatta tuliaisia. Silloin kun kaksi vanhinta poikaa olivat pieniä, olimme miehen kanssa vuorotellen reissussa harva se viikko. Totesimme tuliaisten tuomisen totuttavan tuolla tahdilla lapset vähän vääränlaiseen elämään, joten periaate luotiin - sopivissa tilanteissa rikottavaksi.

Sellainen tuli vastaan tällä kertaa. Satuin nimittäin menomatkalla selailemaan laivan katalogia ja silmiini osui täysin vastustamaton tuote - shamppanja... mutta ei mikä tahansa shamppanja. Eihän maatuskapakkausta kertakaikkiaan voi jättää väliin!

Kovasti hienostunutta meininkiä siis, kun mukaan lähti tsaarittaren shamppanjaa ja Itävallan aristokraattien suosikin suklaata. Tosin sitten shamppanjan jälkeen tuli huono omatunto. En kai minä nyt millään voi mennä kotiin pelkästään omien tuliaisteni kanssa? Niinpä koriin päätyi vielä pari pussia mini-Tobleroneja ja Kinderin munamies lasten mieliksi tyyliä tasapainottamaan.Tsarine siis pääsi testiin ja yllätti maistelussa positiivisesti. Ainahan shamppanja on hyvää, mutta tuo vähän kitsch pakkaus jätti pienen epäilyksen. Ihan turhaan... hivenen makea, mutta silti raikkaan pirskahteleva juoma sopi oikein hyvin isännän viikonloppukokkaukseen.

Menu sisälsi keittoshotteja juuressipsien kera, itse tehtyä lohiravioleja ja jälkkäriksi ihanan kuohkeaa tiramisua. Resepteistä ei puolestaan taaskaan ole tietoa, joten tässä vain kuva alkuruokatarjoilusta. Saan minäkin aina joskus kukkia...2 kommenttia:

 1. Nuo kokkaukset, silmä lepää ja taatusti suukin. Heikkona maatuskoihin, joten tuo pullo on kyllä ihana, haluan sellaisen! Oli kivaa nähdä Minna ja kiitos taas Helmet Overdrive vinkistä, sukulaisille ja miehelle vinkattu vaikka toki saavat lainata kirjanikin, mutta automatkat sujuu mukavasti kuunnellessa. :) Iltaisinkin olisi joskus kiva kuunnella kirjaa.

  Mukavaa pääsiäistä ja hei piti sanoa, että sulla oli ihana mekko päällä lauantaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ihanasta kommentista. Oli kiva nähdä lauantaina!

   Minä olen ihan koukussa äänikirjoihin, varsinkin työmatkojen aikana, kun kuljen julkisilla. Noiden Robin Hobbin kirjojen lukija on kaiken lisäksi ihan supertaitava, joten nauttikaa!

   Mekko oli Desiqualin, joka on yksi lempimerkeistäni - vaikka ne usein ovatkin hieman lyhyitä ja turhankin "anteliaita" (siksi huivi ;-)
   Ihanaa keskiviikkoiltaa!

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!