lauantai 12. maaliskuuta 2016

Klassikko testissä : Vitello Tonnato

Vitello tonnato on houkuttanut minua kokeilemaan jo usean vuoden ajan. Mielessäni tiesin, että majoneesin, tonnikalan ja ruusuiseksi kypsennetyn vasikanlihan yhdistelmä uppoaa meillä varmasti. Enkä ollut väärässä.

Ymmärrän hyvin ruokalajin klassikkoaseman. Alkuruoaksi tämä on täydellinen, mutta toki nykyisillä suosituksilla kevennykseen ja lihansyönnin vähentämiseen nähden vähän harvemmin kuin ehkä "vanhoina hyvinä aikoina".

Vitello tonnato

400g vasikanfilettä tai paistia
suolaa
oliiviöljyä
rucola-salaattia (sekoita 1tl oliiviöljyä ja 1/2 rkl balsamicoa kastikkeeksi tarjoilua varten)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna hieman oliiviöljyä pannussa ja ruskista hyvin joka puolelta. Suolaa ja pippuroi, ja anna kypsyä uunissa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta eli n.10 min ja laita sitten jäähtymään.
Kiedo kelmuun tiiviisti ja muotoile helposti leikattavaksi.

Jäähdytä pari tuntia jääkaapissa ja tee sillä aikaa majoneesi valmiiksi.


Tonnikalamajoneesiin:
2 kananmunankeltuaista
2 tl valkoviinietikkaa
15g sardellifileitää (pistin pari)
1 rkl kapriksia
200g tonnikalaa öljyssä valutettuna (1prk)
1dl oliiviöljyä
1dl jotain vähän kevyemmän makuista
(vettä)

Majoneesia varten laitetaan keltuaiset, etikka,sardellit, kaprikset ja tonnikala blenderiin (tai pieneen tehosekoittimeen).

Valutetaan öljyä vähitellen koko ajan pyörittäen ja lopuksi vielä hiukan vettä, jos tuntuu liian paksulta.

Tarjoilua varten levitetään majoneesia lautasen pohjalle ja sille asetellaan ohuiksi siivuiksi leikattua vasikkaa. Lopuksi päälle ripotellaan kastikkeensa kanssa sekoitettua rucolaa ja tarjoillaan heti.

6 kommenttia:

  1. Yksi suosikkiresepteistäni, toimii aina alkupalana! Vasikan sijaan käytän aina mureata kalkkunafileetä : )
    Herkkuhetkiä keittiöönne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan hyvä kalkkunastakin. En oikein ymmärrä, miksen tullut tätä kokeilleeksi aikaisemmin, kun jo kuvauksesta tiesin siitä tykkääväni.

      Poista
  2. Oih! Vesi herahti kielelle! Mulla on vitello pakastimessa ja tonnato purkissa odottamassa oikeaa hetkeä. Tästä innostuneena se varmasti koettaa pian :).

    VastaaPoista
  3. Rakastan. Vasilan puutteessa korvaan sen useimmiten kanssa kalkkunalla tai jopa possunfileellä. Tämä on yks mun suosikkitarjottava myös noutopöydässä juhlissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi hyvää. Ja siitä kiva, että loppujen lopuksi aineksia ei ole ihan kamalan paljon, joten aika helpolla saa herkkua.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!