sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Pikkujoulun sydänsuklaat


Ulkona ropisee. Lyhdyn kynttilä koittaa urheasti pitää liekkiä yllä, mutta isonkin lyhdyn suoja ei näköjään riitä. Saa nähdä, koska sammuu.

Sisällä sentään jo parikin valosarjaa tuo jouluista tunnelmaa, eivätkä itsetehdyt sydänsuklaat fiilistä ainakaan huonontaneet. Varsinkaan, kun lapset olivat tehtailussa mukana. Äiti taas hyrisee tyytyväisenä, kun vime viikolla kotiutetuista Valrhonan suklaapusseista (3kg valkoista ja 6kg tummaa...) riittää hupia ja herkkua ehkä jouluun saakka. Mummin meille mukaan lykkäämät silikoniset suklaamuotit, (joita Cittarissa oli jossain kohtaa jaettu ilmaiseksi), toimivat oivallisesti.. Unohdimme temperoinnit ja muut kikat, mutta herkkuja tuli. Näitä voisi harkita vaikka laittavansa vaikka joulun herkkulahjoihin. Toki temperoinnilla varmaan saisi sitten vähän vähemmän sormiin sulavia herkkuja.


Kotoiset suklaasydämet 

Sulata toisessa kulhossa tummaa suklaata (50-100g) ja toisessa valkosuklaata (100g). Valuta tai lusikoi suklaata muotteihin haluamassasi järjestyksessä suosikkihöystöin.

Meillä tehtiin tänään puoliksi valkosuklaata ja puoliksi tummaa. Kerrosten väliin tiputettii hillottua appelsiininkuorta tai vaihtoehtoisesti coctailkirsikan pala. Les Orangettes eli suklaalla kuorrutetut appelsiininkuoret kuuluvat meillä Ranskan lomilla kaikkien suosikkeihin konvehtivalikoimissa. Tässä saatiin vähän samaa fiilistä. Tuli mieleen kesä keskellä kurjaa keliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!