torstai 5. marraskuuta 2015

Kertokaa nyt viisaammat, mitä minä teen väärin ?

Pidän kovasti tästä tämän hetken terveystrendistä. Pitäisin vielä enemmän, jos onnistuisin itsekin tekemään niitä herkullisia raakakakkuja ja terveellisia namiaamupaloja, joita niin paljon hehkutetaan. Minulla vain tuntuu olevan peukalo keskellä kämmentä kaikkien näiden uusien ainesten kanssa. Ensimmäinen tekemäni raakakakku on ainoa kakuntapainen, joka meidän huushollissamme on koskaan päätynyt lähellekään bioroskista. (Toinen oli sentään jo  hyvänmakuinen).

Myös chiasiemenet ovat aiheuttaneet minulle päänsärkyä jo muutamaan kertaan. Toiset näyttävät tekevän niillä kauniita vanukkaita, minun laseissani on epämääräisen näköistä valuvaa mössöä.

Kertokaa nyt viisaammat, mitä minä teen väärin?

Viimeksi sekoitin banaanimössöön ja mantelimaitoon chiasiemeniä ja odotin hetken, että saisin Jamie Oliverin ohjeen mukaan kiwistä tehdyn vastaavan mössön nätisti toiseksi kerrokseksi lasiin. Vielä mitä.... kuten kuvasta näkyy.

Olinko liian kärsimätön eli olisiko pitänyt odottaa kauemmin? Paljonko niitä siemeniä oikein pitää suhteessa laittaa? Tiedän, että tein vähän silmämääräisesti, mutta tuntui jo noinkin olevan siemenä aika runsaasti. Mitäs muuta suosittelisitte? 

Kyllä tämä tästä varmaan jossain vaiheessa. Maistuu nimittäin kuitenkin tosi hyvältä, vaikkei kauneuskilpailuja voittaisikaa. Tosin hivenen tunnen pienen kateuden piston katsellessani Jamie Oliverin kirjan kuvaa, vaikka talvivalossa otettu valokuva ei teekään ollenkaan oikeutta.

Muita ajatuksiani Jamie Oliverin Arjen superruokaa-kirjasta voi lukea täältä.


2 kommenttia:

  1. Nesteen ja siemenien suhde kun on oikea niin siitä tulee enemmän "vanukasmaista". Ehkä laitoit liikaa nestettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti olivat mitat taas vähän hakusessa. Tosin muuttui paljon vanukasmaisemmaksi, kun odotti aamuun, mutta se ei tietysti auttanut sitten noiden kerrosten tekemisessä

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!