perjantai 4. joulukuuta 2015

Perjantain pikaruokaa

Perjantai, sataa ja on nälkä. Tarvitaan pikaruokaa!

Ei, en tarkoita matkaa pikaruokalaan - tällä kelillä en suostu nenääni ulos pistämään, kun ei kerran ole ihan pakko. Enkä muuten tilannut puhelimitsekaan.

Vaan...

Otin ison kupillisen basmatiriisiä ja sekoitin siihen kattilassa ripauksen suolaa ja kaksi kupillista kiehuvaa vettä (Ihan kuin Jamie!). Sitten vaan hiljaiselle tulelle. Riisi valmistui sillä aikaa, kun kastikekin.

Pannulle hiukan öljyä ja siihen tirisemään possusuikaleita. Ruskeusasteen päätän aina tilanteen mukaan, mutta lopuksi pintaan ripoteltiin tänään vähän maustepippuria, Sitten suikaleet pois pannulta odottamaan.

Possun valmistuessa, leikkasin kaksi punasipulia suikaleiksi ja lisäsin ne tyhjentyneeseen pannuun seuranaan tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Annoin kuullottua ja tiputin sitten sekaan palastellun paksoin sekä muutaman silputun valkosipulinkynnen.

Kun paksoi hivenen kuullottui, lorauttelin joukkoon pullosta valmista Hoisin-kastiketta sekä toisesta pullosta sitruunamehua. Taisinpa hieman lisätä pienen lirauksen vettäkin siinä kohtaa, kun meinasi ottaa pohjaan kiinni. Se ei kyllä aina ole välttämätöntä.

Joskus aikaisemmin olen paahtanut päälle vielä jotain pähkinöitä (cashew tai maapähkinät). Tänään ei huvittanut, vaikka kaapista jotain olisi varmasti löytynytkin.

Sitten vaan kulhoihin riisin kera. Se oli tässä vaiheessa jo ihan kypsää. Kannattaa muuten muistaa aina välillä vilkaista, ettei pääse tarttumaan pohjaan kiinni - kun vesi on imeytynyt nostetaan pois hellalta ja annetaan vielä vähän hautua kannen alla.

Piparitaikina on nyt sitten työn alla. Ehkä huomisesta alkaen voisi tehdä jotain vähän juhlavampaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!