keskiviikko 10. elokuuta 2016

K eli Kesäherkut, Kokkausjumi ja Kalaa


Kun pihalta löytyy ihanan kypsiä tomaatteja, on aivan selvää, että ne syödään salaatissa. Tällä kertaa tehtiin sellainen, että kaikki saivat isosta kulhosta kerätä herkkunsa lautaselle. Kerrankin mutinaa ei kuulunut mistään suunnasta.

Kurkkua, tomaattia, salaattia, herneitä, mozzarellaa, yrttejä... päälle balsamicoa.

Pirkka-tuotteet saavuttavat tänä vuonna jo 30v kunnioitettavan iän. Minulla on ollut (ja on edelleen) kauppojen omia merkkejä kohtaan välillä omat epäilykseni, mutta "Pirkka parhaat" mustanpuhuvan pakkauksensa kera ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. Salaattiin lykätty puhvelinmaitomozzarellakin oli uskomattoman herkullista, eikä meille ole enää vähään aikaan muunmerkkistä fetaa ostettukaan. Noin pari esimerkkiä mainitakseni. Että silleen.

(Eikä minulle muuten tästä kehusta makseta yhtään mitään)


Minulla on menossa jonkinlainen keittiöjumi. En saa oikein mitään ruoanpuolta aikaiseksi kuin ihan pakon edessä. Onneksi isäntä kokkaa.

Fish'n chips taas on yksi (monista) lemppareistani. Eivät niinkään ne ranskalaiset vaan se kala. Varsinkin, kun se on paneroitu silleen kevyesti ja herkullisesti. Onneksi isäntä osaa.

Hyvää oli, mutta reseptistä en oikein osaa kovin tarkkaan sanoa muuta kuin, että:
"Laitetaan vehnäjauhoja ja niihin suolaa ja pippuria ja ruokasoodaa Sekoitetaan joukkoon vettä ja vissyä silleen sopivasti. Sitten kalapalat sekaan ja vähän valuvina sopivan kuumaan ruokaöljyyn, kunnes muuttuvat rapeiksi ja kullanruskeiksi."

Muutama treenikerta kannattanee tällä ohjeella varata, mutta se kannattaa.

Onnea matkaan! 


4 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä! Moskovassa on kans tomaatit just parhaimmillaan. Täällä myydään todella monen sorttista tomaattia, niin että on valinnanvaikeuksia ihan! :)

    VastaaPoista
  2. Ne mustanpuhuvat pakkaukset ovat useimmiten hyvää tavaraa. Esimerkiksi juuri tuo buffalomozzarella on minusta parasta mitä marketeista saa.

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!