tiistai 16. syyskuuta 2014

Lakritsimacaronsit sitruunakreemillä


Isäntä on ollut jo jonkin aikaa kuntokuurilla. Siihen liittyy myös punaisen lihan vähentäminen sekä juustojen ja muiden herkkujen välttäminen. Siispä minulla on nyt hyvä hetki kokeilla kaikkea sellaista, jota isäntä inhoaa. Lakritsi ja salmiakki ovat listan kärjessä.

Jo jonkin aikaa on päässäni pyörinyt mahdollisuus yhdistää lakritsi ja sitruuna macaronsin muodossa. Siispä, korvasin 25g tomusokerista lakritsijauheella. Tosin olisi kai pitänyt korvata mieluummin mantelijauheesta. Silloin olisin ehkä välttänyt tuon pinnan halkeilun, kun taikina olisi ollut hitusen kosteampaa. No, ensi kerralla sitten. 

Väliin tietysti itseoikeutetusti lemon curdia... vaikka voikreemi olisi parempi, se ei pursua ihan samalla tavalla. 

Ensimmäisenä suuhun purskahtaa sitruuna. Se täydentyy vähitellen mantelilla ja jälkimaku on ihanasti lakritsainen. 

Mitkä ovat teidän lempiyhdistelmiänne? 


Lakritsimacaronsit

150g tomusokeria
25g lakritsijauhetta
125g mantelijauhetta
3 valkuaista
75g sokeria
(mustaa elintarvikeväriä, jos haluat)

Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe tehosekoittimessa hyvin sekaisin.
Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi sekoittamalla sokeri niihin vähitellen. Marengin pitää pysyä piikkinä pystyssä, kun nostat vatkaimen pois, mutta se ei saa olla liian kovaa ja kiiltävää.

Jos haluat värjätä macaronsit- tämä on oikea hetki sekoittaa väri valkuaiseen.

Nostele joukkoon mantelijauhe. Mikäli lopputulos vaikuttaa kovalta eikä valu hitaasti pois lastalta, sekoita hetki vähän voimakkaammin. Lopputuloksena pitäisi olla hitaasti valuva massa.

Laita massa pursotinpussiin, jossa on 1cm pyöreä tylla. Purista pellin päällä olevalle leivinpaperille pieniä kiekkoja. Kopauta pelti pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat.
Jätä macaronsit seisomaan vajaaksi puoleksi tunniksi, jotta niiden pintaan muodostuu pehmeä, nahkamainen kuori.

Kypsennä niitä uunissa 150 asteessa noin 15min. Ole tarkkana oman uunisi kanssa. Meidän on aika ärhäkkä, joten ilman kiertoilmaakin 160 astetta oli jo liikaa...

Anna jäähtyä ja täytä haluamallasi herkulla.2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!