sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Inkiväärihillosta speltti-kauramuffinsseja


Varoituksen sana: älkää käyttäkö näihin paperisia muffinssivuokia. Niiden irtirepiminen aiheuttaa harmitusta. Kannattaa vain voidella muffinssipelti tai käyttää silikonisia vuokia. En ikinä muista ja aina syksyn ensimmäinen erä harmittaa.

Syy liimautumiseen taitaa olla kaksiosainen - näissä muffinsseissa ei ole lisättyä rasvaa laisinkaan ja lisäksi niissä on hilloa, joka uunissa karamelisoituu. Silti näitä kannattaa tehdä. Ne ovat rakenteeltaan sellaisia ihanan sienimäisiä ja maistuvat terveelliseltä, mutta hyvällä tavalla. Tosin kannattaa muistaa, että hillossa on ihan reippaasti sokeria, joten eivät nämä nyt mitään terveyskakkusia varsinaisesti ole.

Helppojakin nämä ovat, ei tarvitse kuin sekoittaa.

Tällä kertaa sekoitin joukkoon inkivääri-omenahilloa, joten en maustanut sitten enää muulla kuin kanelilla. Muuta hilloa käyttäessä, voi miettiä maustamista taas eri tavalla.

Speltti-kauramuffinssit inkivääri-omenahillolla

1 1/4 kuppia spelttijauhoja (1 kuppi sellainen 2,5 desin kahvikuppi)
1 1/2 kuppia kaurahiutaleita
1tl soodaa
2tl leivinjauhetta
ripaus muskottia
vajaa 1 kuppi inkivääri-omenahilloa
4 kananmunanvalkuaista kevyesti vatkattuina (käytin keltuaiset lemon curdiin)
1/2 kuppia jugurttia
pari omenaa pieninä kuutioina
lisää omenoita siivuina päälle koristeeksi
(voita tai öljyä vuokien voitelemiseen)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita loput aineet (paitsi omena) keskenään. Sekoita kaikki keskenään ja lisää vielä omenakuutiot. Sitten - arvaattekos? - sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin muffinssivuokiin. Paina jokaiseen omenasiivu päälle koristeeksi. Paista uunissa 180 asteessa 25-30min. Jäähdytä pieni hetki ja irrota ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!