tiistai 5. elokuuta 2014

Villit pensaat


Keväällä ihmettelin rapun edestä kasvavan alppiruusun juurelta sojottavia terhakoita tikkuvarsia. Ihan näyttivät lehdet punaherukalta. "Annetaan kaikkien kukkien kukkia" on meillä perusperiaatteena takapihallakin. Tiedättehän, sellainen englantilainen villipuutarha - tosi muodikas ;-). Siksi annoin kasvaa.

Juhannuksen tienoilla huomasin, että kyseessä onkin kaksi kasvia. Pihalta talon eteen siirtynyt vadelma ja sitten se herukka. Jaa, no vadelmat ovatkin herkullisia.

Nyt sitten on totuuden hetki. Kukaan ei ole pensaita kastellut ja paikka on varjoinen, mutta muutama marja sentään saatiin kerättyä. Niin, ja punaherukka osoittautui valkoherukaksi. Ainakaan eivät nuo marjat näköjään tuosta enää punaisemmiksi muutu.

Keväällä katsotaan pensaiden kohtalo uudelleen. Nyt nautitaan "villipensaiden" sadosta. Kermavaahtoa, fudgea ja marjoja - jälleen kerran.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös olekin? Rapun edusta näyttää vähän epäsiistiltä, mutta onko tuolla väliä, kun saa jälkkäriksi vadelmia ja valkoherukoita?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mulla on kauhea himo laittaa marjapensaita pihalle, mutta kun sinne ei oikein mahdu. Nyt pensaat hoitivat asian ihan itse etupihan puolella,,,

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!