sunnuntai 17. elokuuta 2014

Porkkanamuffinssit tuorejuustokuorrutteella - Varoitus, aiheuttaa riippuvuutta


Tämä on jo moninkertaisesti hyväksi todettu porkkanakakun ohje, joka taipuu myös muffinsseiksi. Alkujaan Humminbirdsin leivontakirjasta bongattu, omassa keittiössä usein käytetty (ja yleensä jotenkin pikkuisen muutettu). Ainoa ongelma tämän reseptin kanssa on, että siihen tulee himo...

Vaikka ei kai se haittaa? Taikinassa on paljon porkkanaa eli se on jo melkein kuin terveysruokaa, eikös vaan? Joohan?

Porkkanamuffinssit

4 dl  ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
0,5 tl kuivattua inkivääriä jauhettuna
ripaus suolaa
2tl vaniljasokeria
5 pientä porkkanaa raastettuna
pari isoa kourallista saksanpähkinöitä murskattuna

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen ja sekoita sokeri, kananmunat, ja öljy keskenään. Sekoita mausteet, sooda, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää munaseokseen vähitellen, hyvin sekoittaen. 
Lisää vielä raastetut porkkanat ja pähkinät tasaiseksi sekoittaen.

Jaa muffinssivuokiin ja paista isoja noin 25min ja pieniä n.15min. Muista tarkistaa kypsyyttä aina välillä kaiken varalta. 

Tee juustokuorrutus vatkaamalla ensin hyvin sekaisin 100g pehmeää voita ja 300g tomusokeria. Lisää joukkoon yksi paketti Philadelphia-juustoa (200g) ja vatkaa voimakkaasti seos tasaiseksi.

Pursota tai levitä kuorrutus jäähtyneille muffinsseille ja koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Nami,porkkanakakku on herkkua joten varmaan nuokin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovatkin aikalailla miniporkkanakakkuja :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!