tiistai 12. elokuuta 2014

Lämmin kesäkurpitsa-couscous(salaatti)

Arkistoista : 

Tämä yksinkertainen lämmin salaatti on alkujaan muistaakseni Delicious-lehden resepti. Ajan myötä se on kuitenkin muokkaantunut yhä enemmän meidän näköiseksemme. Alla resepti niin kuin sen viimeksi tein. Tämän voi siis tehdä joko couscous tai salaatti mielessään - maistuu myös kylmänä. Toimii ateriana itsekseen tai lisukkeena. Kerron joskus, mitä laitamme Chermoula-kanaan, joka on tämän kanssa täydellinen herkku.


Lämmin kesäkurpitsa-couscous(salaatti)

puoli pakettia couscous-ryynejä
1 dl sitruunamehua
(1 sitruunan kuori)
vajaa 1 dl viinirypäleensiemenöljyä (tai muuta mietoa ruokaöljyä)
suolaa ja pippuria
1 paketti fetaa
vihreitä oliiveja
2 pienehköä kesäkurpitsaa
cashew-pähkinöitä

Kiehauta vettä ja kaada kulhossa couscous-ryynien päälle niin, että juuri peittyvät. Laita kansi päälle. Odota kymmenisen minuuttia ja valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla sitruunamehu, sitruunan kuori (jos haluat käyttää), öljy, suola ja pippuri.

"Raaputa" haarukalla ryynit ilmaviksi ja kaada päälle kastike. Sekoita hyvin.

Leikkaa kesäkurpitsa joko siivuiksi tai paloiksi makusi mukaan. Öljyä paloja hiukan ja paista (parila)pannulla kypsiksi. Paahda pähkinät toisella pannulla ja leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.

Sekoita feta, kesäkurpitsapalat ja oliivit couscousiin. Ripottele päälle haluamasi määrä pähkinöitä ja nauti.

Varoitus : tähän tulee himo, joten muista tehdä tarpeeksi myös santsikertoja varten. Tuosta ylläolevasta määrästä syö 2 nälkäistä aikuista ja 3 nälkäistä lasta...  soveltakaa oman nälkäasteenne mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!