sunnuntai 31. elokuuta 2014

Rentouttavaa ruokakassikokeilua


Tiistaina ovikello soi ja sisään kannettiin Anton & Antonin ruokakassi ja pari pussillista muita ruokaostoksia Kauppahalli24-palvelusta. Sitten ei tarvinnut kuin kaivaa Anton&Antonin valmiit reseptit esiin ja miettiä, missä järjestyksessä lohilasagne, sitruunakana maissilla ja kasviskeitto syötäisiin.

Ruokakassi on mielenkiintoinen konsepti. Siinä on valmiiksi mietitty pääruoka kolmelle aterialle ja kassista löytyvät ainekset mukana tuleviin resepteihin tai siis kassista löytyvät pääruoka-ainekset. On lista aineksia, joita oletetaan löytyvän jokaisen keittiöstä. Oletuslista löytyy myös netistä, mutta hiukan jäin kaipaamaan juuri ostamaani kassiin liittyvää listaa. Esimerkiksi valkosipulin kuuluminen kodin perusaineksiin tuli minulle lievänä yllätyksenä. Kyllähän meilläkin valkosipulia käytetään tosi usein ja sitä yleensä kaapista löytyy, mutta niin löytyy sipuleitakin ja sellainen kuitenkin ruokakassista oli.

Sinänsä reseptit olivat helppoja valmistaa ja maukkaita. Oli myös mukavaa, kun joku oli miettinyt määrät kunnolla. Annokset olivat sopivia yhdelle aterialle eikä jäänyt jämäpurkkeja jääkaappiin. Tosin lohta jätin tahallani vähäsen. Se kun on lasten suosikkeja leivän päällä.
Kaikkiaan Ruokakassin tilaaminen Kauppahalli24-palvelusta oli hurjan positiivinen juttu. Vähän yllätyin siitä, miten mielelläni loppupeleissä seurasin jonkun toisen päättämiä reseptejä. Oli itse asiassa rentouttavaa, kun saattoi vain napata paperin käteensä ja nostaa jääkaapissa odottavat ainekset pöydälle.

Osansa ihanuudesta teki tietysti myös kotiinkuljetus. Kauppahalli24-palvelua olen käyttänyt aiemminkin ja kyllä tuohon helppouteen voisi jäädä koukkuun. Oli myös mukava, kun kotikaapista loppumaan päässyt balsamiviinietikka tuli samassa toimituksessa ruokakassin muiden ainesten kanssa, niin ja tietysti hedelmiä ja maitoa. Viimeksimainitun hintakin on Kauppahalli24:ssä kaupungin edullisimpia, mikä kolmen, maitoa urakalla juovan pojan taloudessa on ihan huomionarvoinen juttu.


Käytetäänkö toistekin? 

Kauppahalli24 kuuluu meillä jo vakiokauppoihin. Emme osta sieltä joka viikko, mutta aina välillä ja aina ison kuorman kerrallaan. Näin tulee olemaan jatkossakin.

Ruokakassikin tulee varmasti esiintymään ostoslistalla aina toisinaan. Varsinkin silloin, kun tiedän viikon muuten olevan täynnä paikasta toiseen poukkoilua. Aina eivät kaikki menun vaihtoehdot ehkä houkuttele, mutta varmasti sellaisiakin viikkoja löytyy, kun tietää ruoan kelpaavan kaikille. Tämänkertaisista ruokalajeista en kuullut jälkikasvulta yhtään poikkipuolista sanaa. Vegeversiotakin kassista voisi joskus kokeilla, sillä kasvisreseptit ovat minulla vielä vähän heikko kohta ja inspiraatiota voisi hankkia valmiista setistä.

Haasteena tulee jatkossakin olemaan tuo meidän perheelle vähän vieras suunnitelmallisuus. Meillä kun on ihan hyvä pikkumarketti tuossa muutaman askeleen päässä, niin tuntuu hankalalta suunnitella kovin pitkälle etukäteen. Viikon toimitusaika ruokakassin osalta sai minut jo vähän unohtamaan, mitä oikein olinkaan tilannut. Toisaalta - pakettien avaaminen tuntuikin sitten melkein joululta!


Anton&Anton ruokakassista lisää Kauppahalli24-palvelussa voi lukea TÄÄLTÄ
Kannattaa myös hyödyntää kuljetusetu

Anton&Anton ruokakassin tarjosi puoleen hintaan Kauppahalli24


2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä kiva palvelu,etenkin jos sattuu olemaan väsyneellä tai laiskalla päällä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, vielä kun oppisi suunnittelemaan etukäteen, että koska on väsynyt tai laiska (vaikka kaipa tuo tila on päällä tarpeeksi usein, että osuu kohdalleen ;-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!