torstai 28. elokuuta 2014

Jep - taas kurpitsaa eli kalaisa kurpitsalaksa


Juu, tämä on se laksa eli kaikenlaista hyvää sekaisin, joukkoon nuudeleita ja päälle (pakaste)kalaa paistettuna lisäsattumiksi. Kurpitsasta riittää.

Jos ei satu olemaan itse kalastettua kalaa eikä kaupan kalatiskistäkään oikein löydy mitään houkuttelevaa, niin pakastekala on ihan oiva vaihtoehto. Niissä myös on useimmiten hyvin merkittynä, jos tuotteen kalalla on MSC sertifikaatti. Silloin sen ainakin pitäisi olla kestävästi kalastettu.


Kurpitsalaksa

Silppua tehosekoittimessa tahnaksi

1 iso sipuli
puolikas chili (tai enemmän, jos haluat kunnon potkua. Me vähän himmailimme lasten takia) 
korianterinipun varret
2 isoa valkosipulinkynttä
2rkl inkiväärisilppua
2rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 limen mehu ja kuori
1 kukkurallinen rkl maapähkinävoita
1rkl seesamiöljyä

Kaada tahna syvään pannuun, jossa on pieni loraus rypsiöljyä. Anna kuullottua hetki. Lisää joukkoon 1/3 myskikurpitsaa silputtuna.
Kaada päälle kalalientä (1 litra) ja anna kiehua noin 20min.
Lisää lopuksi joukkoon purkillinen kookosmaitoa ja reipas kasa silputtuja pinaatinlehtiä (maun mukaan). Anna kiehahtaa.

Sekoita joukkoon vielä paketillinen riisinuudeleita ja anna lämmitä. Tarkista maku ja lisää halutessasi limemehua.

Ripottele kulhoon korianterinlehtiä ja halutessasi kalapaloja.


Lisukekalat

Ota valkoista (MSC sertifioitua) kalaa ja pilko se suupaloiksi. Kierittele palat jauhojen ja viismausteen sekoituksessa ja paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi. Ripottele laksan päälle yhdessä korianterinlehtien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nam,kurpitsa on aina hyvää:) Ja tuollaiset kalakeitot;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsaa ei voi syksyllä syödä liikaa :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!