keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Greippiposset ja sen höysteet

Ulkona pakkanen kiristyy kiristymistään. Viimeinkin on talvi ja maassa lunta! Ihanaa! 
Mieli kulkeutuu automaattisesti kuuman keiton pariin ja sellainen kasvisversio jo tuolla hellalla poriseekin (patongista paahdettuine savukylki-valkosipulikrutonkeineen), mutta laitetaan tässä nyt kuitenkin ohje melkein kylmälle alkuruoalle. 


Tämä on yksi kaikkien aikojen suosikkejani, vaikkaenitse asiassa ole vielä koskaan onnistunut sitä tekemään ihan niin kuin haluaisin. Tällä kertaa osui sentään aika lähelle.

Ajatuksena on saada ihanan kermainen, mutta samalla greipinkirpakka pohja ja siihen päälle sitten latoa merellisiä katkarapuja, pehmeää avokadoa ja lisää greippiä. Ongelmana on tuo posset-pohja. Usein siitä tulee liian löysää. Tällä kertaa koostumus oli ok, mutta sitten greipin maku oli liian mieto. Se puolestaan johtui varmaan verigreipistä, se vaan on liian makeaa,

Jotain kertonee alkuruoan herkullisuudesta kuitenkin se, että lempparistatus säilyi puutteista huolimatta.

Greippiposset ja sen höysteet 
(5-6 hlölle)

5dl kuohukermaa
1dl greippimehua
0,5dl sitruunamehua
ripaus sokeria

Kuumenna kerma ja mehut kiehuvaksi ja anna poreilla kunnolla muutaman minuutin ajan. Kaada tarjoiluastioihin ja jäähdytä. Kestää jääkaapissakin useamman tunnin.

Päälle:
avokado
greippi
korianteria
isoja katkaravunpyrstöjä pari syöjää kohden + chiliä ja valkosipulia

Kuutioi avokado ja "nylje" greippi, sekä leikkaa se suupaloiksi. Silppua korianteria.

Ota raakoja, isoja katkaravunpyrstöjä. HUOM. Niillä valmiiksi kypsennetyillä pinkeillä katkaravuilla lopputulos on noin 99% huonompi!

Kuumenna pannulla öljyä ja tiputa katkaravunpyrstöt kuumenemaan. Sekoita joukkoon chiliä ja valkosipulia makusi mukaan. Katkaravunpyrstöt kypstyvät muutamassa minuutissa, joten posset ja kasvikset kannattaa pitää valmiina.

Tee annokset valmiiksi eli asettele avokado, greippi ja katkaravut possetin päälle annosmaljoihin ja ripottele koristeeksi korianteria. Halutessasi voit vaikka myllystä kiertää hieman mustapippuria (kullalla värjättyä) koristeeksi ja maun terästäjäksi. Tarjoile heti.

14 kommenttia:

  1. Ihana idea onkin alkuruokana! Oon lemonposseja jälkkärinä maistanut. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii alkuruoaksikin, kun ei pistä paljon sokeria :-)

      Poista
  2. Miten en ole tajunnut käyttää greippia itsekin!!! Rakastan sekä possesta, että greippistä. En vaan älynnyt yhdistää. Onneksi, että tunnen sinua 😉.
    Uskallako lisätä reilusti sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en uskaltanut laittaa sokeria ollenkaan, kun pelkäsin alkuruoasta tulevan liian makeaa, mutta kokeile toki. Eikös yleensä possetteihin jälkiruokana laiteta ainakin jonkin verran? :-) Näin niitä ideoita tulee puolin ja toisin...

      Poista
  3. Nam,kuulostaa tosi herkulliselta annokselta:)

    VastaaPoista
  4. Vau, aika jännä annos! Ehkä siksi herätti kiinnostuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten tosi hyvää :-) Minä ainakin tykkään tuollaisesta vähän makean ja sitten suolaisen yhdistelmästä.

      Poista
  5. Eipä olisi tullut mieleen yhdistää possettia alkuruokaan ruokaisten elementtien kanssa! Eikä kyllä varmaan kokeilla greippiäkään. Kuulostaa hyvältä siis tämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan kokeilemaan. Minä ainakin tykkään tällaisista yhdistelmistä.

      Poista
  6. Jännä yhdistelmä. Itse kun on tottunut, että posset(it) ovat jälkkäreinä. Kiva idea alkuruoaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkkärinä minäkin niitä söin - tähän reseptiin saakka ;-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!