tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kesän paras eväsleipä


Ensimmäinen kesäreissu plakkarissa! Vielä ei olla kesälomalla, mutta harjoiteltiin su-ma lomailua huvipuistomeiningillä. Mentiin nimittäin koko konkkaronkka junalla Tampereelle ja juostiin kaksi päivää Särkänniemessä.

Juna osoittautuikin tällä kertaa oivaksi kulkuvälineeksi, sillä hotellimme oli Solo Sokos Hotel Torni siinä aseman vieressä. Oli rentouttavaa, kun ei tarvinnut miettiä ajamista tai auton parkkeerausta. Asemalaiturilta vaan tunnelia pitkin hotellille, tavarat säilöön ja bussilla hurvittelemaan. VR on myös kummasti tullut alaspäin hinnoissa, en muista, että aiemmin olisin voinut saada viiden hengen perheelle liput alta satasella...

Eväitä ei hotellille vaiheessa enää ollut jäljellä yhtään. Äidin valmistamat eväsleivät katosivat vauhdilla junamatkan aikana ja kirvoittivat matkaajilta haltioituneita kommentteja. Herkkua ne olivatkin, vaikka itse sanonkin - itse asiassa saattaa olla, että onnistuin tekemään kesän parhaat eväsleivät jo juhannukseen mennessä.


Kesän parhaat eväsleivät 

Tallinnan työreissulla mukaani tarttui Saarenmaan leppäsavulla höystettyä juustoa. Sitä oli ihan pakko kokeilla kanan kanssa.

Kolme broilerin rintafilettä leikattuna "auki" eli ensin yläreunasta yhteen suuntaan ja sitten leikkauskohdasta toisin päin.
2 kevätsipulia silputtuna, suolaa, pippuria ja savujuustoa palasina aseteltiin broilerilevylle ja sitten vaan rullattiin.

Rullat asettelin uunipannulle kevätsipulin varsien päälle. Ripottelin pippuria ja paprikajauhetta pinnalle ja törkkäisiin 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Broilerirullat olivat herkkua näinkin, mutta tällä kertaa annettiin jäähtyä sandwicheja varten.

Ohueksi siivutettujen broilerifilerullien lisäksi leipiin tarvittiin:

Paahtoleipää
majoneesia
ketsuppia
rucolaa
Muutama tomaatti leikattuna ohuiksi siivuiksi

Sitten vaan koottiin leivät, painettiin tiiviiksi, leikattiin kolmioiksi niille, jotka kolmioita halusivat.

Pakkasin eväsleivät ensimmäistä kertaa Sagan eväslepäpusseihin ja täytyy sanoa, että ovat käteviä.



Ei sitä pelkillä leivillä jaksanut koko päivää, joten jätskitankkaus oli paikallaan. Jumbotuutti oli melkein yhtä iso kuin syöjänsä, mutta lasten jätskivatsa on mitä ilmeisimmin täysin pohjaton. Onneksi kelikin suosi ja muuttui päivän loppua kohden yhä aurinkoisemmaksi. Jätski oli siis ehdottomasti paikallaan.

Illalla oltiin kaikki sen verran väsyjä, ettemme lähteneet edes yrittämään ravintolailtaa. Burger King oli onneksi aika lähellä...

Mikäs siinä oli hotellihuoneessa vatsan vieressä köllötellessä. Solo Sokos Hotel Tornin yläkerroksissa on jänniä huoneita ja hyvät maisemat.

Huoneet on suunniteltu niin, että kylpyhuoneesta lavuaari on itse asiassa "makkarin puolella". Itse suihku ja wc ovat toki oven takana, mutta noin muuten koko huone on avointa tilaa.

Minä pidin väliverhon ja seinän puuttumisen tuomasta kivasta väljyyden tunnelmasta. Myös puna-musta väritys ja junateemaiset kuviot toivat huoneeseen mukavan tunnelman.

Kun valot oli saatu testattua, istahti kuopus ikkunalaudalle. 21.  kerros tarjosi huikeat näkymät eikä poika väsynyt radan junaliikenteen seuraamiseen... Väsymys tuli ihan jostain muualta eli vauhdikkaasta päivästä Angry Birds -kiipeilypuiston ja muiden hupilaitteiden parissa.

Kelpasi siinä isännän ja isoveljien istua toisessa huoneessa jalkapallomatsia katsomassa, kun äiti ja pikkuveli simahtivat unten maille - vaan arvatkaapa, ketkä jaksoivat eniten juosta paikasta toiseen sitten toisena päivänä?


2 kommenttia:

  1. Nam mitkä leivät ja maistuisi kyllä juuri nyt täälläkin. Ihana reissu teillä ollut ja kiva jäädä yöksi, koska Särkkispäivä on aina aika rankka.

    Kivaa juhannusta Minna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin noihin leipiin oikein tyytyväinen itsekin :-)
      Yöksi jääminen oli tosiaan hyvä ajatus. Ei tarvinnut vetää ihan niin piippuun ketään yhden päivän aikana, kun oli toinenkin päivä aikaa.

      Ihanaa juhannusta teillekin!

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!