keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kaalisalaattia ja vesimelonia

Kun noita salaatinkastikkeita tuossa tuli juuri listattua, niin laitetaanpa tänne sitten pari lempparisalaattiakin.

Tänään oli sellainen tunteiden vuoristorata käynnissä koko päivän, että illalla teki hyvää syödä jotain tosi maukasta, muttei liian raskasta (yhtä makkaraa ei lasketa lautaselta).



Savora-kaalisalaatista ei herkku paljon helpommaksi mene (eikä paremmaksi). Ihan pakko oli tehdä kaveriksi Harjun makkaratehtaan oreganomakkaroita. Se oli vaan ihan pakko.

Varhaiskaaliherkku 

Pieni varhaiskaali
hunajapaahdettuja maapähkinöitä
mansikoita

Kastikkeeksi:
2rkl turkkilaista jugurttia
1rkl Savoraa
valkopippuria ja ripaus suolaa

Leikellään kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoitetaan kastike ja nostellaan joka puolelle kaalisuikaleita. Lisätään pari kourallista pähkinötä ja sekoitellaan taas.
Leikataan mansikoita palasiksi ja ripotellaan päälle.


Toisen ihanan raikkaan salaatin olen joskus bongannut - jostain. Nyt on joka puolella tarjolla pieniä vesimeloneita, joten tämä oli itsestäänselvä valinta mielenkohotus-aterialle.

Vesimeloni ja sen feta

Kuutioidaan vesimelonia, sekoitetaan fetamurujen ja silputtujen mintunlehtien kanssa. Myllystä vielä muutama kierros mustapippuria päälle.

Helppoa, mutta ah, niin hyvää!

Herkullisen aterian jälkeen olo oli kieltämättä parempi, mutta edelleen ihmettelen, miten sitä voi olla tosi iloinen ja tuntea itsensa ihan kamalaksi samaan aikaan.

4 kommenttia:

  1. Tekisin, jos kokkaisin! Kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin helppoja tehdä, ettei lasketa edes kokkaamiseksi :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!