keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Loma, loma, loma ja uusi kana-satay resepti


Eilen alkoi allekirjoittaneen kesäloma. Päässä pyörii miljoona suunnitelmaa ja tehtävää, mutta ehkä näin alkuun kannattaisi keskittyä enemmänkin lepäämiseen. Kevät oli sen verran kuluttava, että pieni akkujen lataaminen lienee paikallaan. Syksystä kun ei todennäköisesti tulee yhtään kevyempi. Aloitamme isännän kanssa molemmat uudessa työpaikassa 1. syyskuuta, ihan kuin koululaiset paitsi pari viikkoa myöhemmin. Jännää, kivaa ja pikkuisen hirvittää.

Mutta nyt nautitaan neljän viikon lepotauosta. Suunnitelmissa on vain yksi pieni matka ihan kotimaan kamaralla. Muuten ollaan vapaita tekemään, mitä mieli tekee ja keli sallii. Nyt näyttää lupaavalta.

Ekana lomailtana tuli testattua uusi Satay-reseptikin - tai no, ainahan näissä on paljon samaa, mutta yleensä käyttämämme "pikasatayn" sijasta tehtiin tällä kertaa pikkuisen enemmän ainesosia sisältävää ja täytyy myöntää maun olleen toisella tasolla. Suussa tuntui paljon lämpöisempi ja syvempi pähkinäisyys. Eikä tämäkään (Delicious-lehdestä bongattu ja sovellettu) nyt varsinaisesti ollut vaikea tehdä. Vähän enemmän vaan piti laittaa aineksia.

Onnea on - salaatti ja yritit omalta pihalta

Broileri-satayvartaat

4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
puolikas punainen chili (pakastimesta suoraan raastettuna)
1tl savupaprikaa (hot)
1tl juustokuminaan
1tl korianterinsiemeniä murskattuna
3rkl ketjap manisia
1rkl kalakastiketta
1rkl soijakastiketta
1 limen raastettu kuori ja kahden mehu
1prk maapähkinävoita (n.250g)
2tl raastettua inkivääriä (tällä kertaa purkista)
4 isoa broilerin rintafilettä varraspaloiksi leikattuina

Seuraksi riisinuudeleita, korianterinlehtiä ja haluamiasi kasviksia

Laita kaikki ainekset (paitsi broileri) tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi. Sekoita puolet tahnasta kanapalojen kanssa ja jätä marinoitumaan tunniksi (vähintään).
Laita toinen puoli tahnasta kattilaan ja kaada joukkoon pari desiä kuumaa vettä. Sekoita tasaiseksi ja anna kuumeta miedolla lämmöllä, kunnes väri hieman tummuu ja maku syvenee. Muista sekoitella, ettei tartu pohjaan. Jätä odottaamaan ja kuumenna halutessasi uudelleen juuri ennen tarjoilua.

Laita broilerinpalat vartaisiin ja kypsennä grillissä tai uunissa (200 astetta, puolisen tuntia)

Tarjoile nuudelien, salaatin ja lisukekastikkeen kera.

Päälle löysin tällä kertaa pihalla villinä kasvavaa korianteria (myönnetään, kylvin sitä muutama vuosi sitten, mutta sen jälkeen sitä vaan on ilmaantunut milloin mihinkin kohtaan...).

Syötiin ihan liikaa...

2 kommenttia:

  1. Nam kelpaisi ehdottomasti tänne ja juuri nyt ihan aamupalaksi. Korianteri on niin hyvää ja olisi tosi kivaa, jos sen saisi kasvamaan omassakin pihassa.

    Aurinkoisia lomapäiviä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuo aamupalaksikin maistuisivat :-)
      Korianteri on ihanaa. Meidän pihallamme sen siemenet tosiaan jotenkin talvehtivat ja sitä löytyy joka vuosi uudelleen. Tänä vuonna tosin pistin "maita" uusiksi, joten taisi suurin osa kadota lopullisesti.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!