sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Arkistojen aarteita : Kastanjasalaatti ja sen valkosipulivinegretti

Arkistojen aarteita vuodelta 2013 eli Kuinka kastanja keitetään

Tätä salaattia isäntä teki, kun opiskeluaikoina minua riiasi. Aikaa on tuosta kulunut jo parikymmentä vuotta, mutta edelleen se on yksi lempiherkuistani ja vakiona ruokapöydässä ainakin kerran näin pimeimpään syksynaikaan. Ihanan lämmittävää, vaikka kylmästä salaatista onkin kyse. Valkosipulin tujuus yhdistettynä kastanjoiden täyteläiseen makeuteen on ihan voittamaton yhdistelmä.

Kastanjasalaattia valkosipulivinegretillä 

vihreää salaattia
keitettyjä ja kuorittuja kastanjoita

kastike :
Dijon-sinappia
valkosipulimurskaa
punaviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Riivi salaatti ja pilko kastanjat. Levitä kulhoon tai lautaselle. 

Sekoita kastike makusi mukaiseksi.  Yleensä kai öljyä suositellaan 2/3 kokonaismäärästä, mutta meillä taitaa olla suhteessa noita väkeviä osia enemmän. Erityisesti tämän salaatin kanssa suosittelenkin tekemään tujunsorttista kastiketta.

Tiputa kastiketta salaatin päälle makusi mukaan. Sekoita ja nauti.


Kastanjoiden keittäminen 

Niille, jotka eivät ole koskaan kastanjoita keittäneet kerrottakoon, että se tapahtuu seuraavasti :
Leikkaa pienet kärjet pois kastanjasta eli reikä kuoreen. Laita runsaaseen veteen kattilaan ja kuumenna. Anna poreilla hiljalleen ainakin tunnin verran.
Valuta vesi siivilässä ja kuori mahdollisimman kuumina. Kuori irtoaa helpommin. Muista poistaa sekä kova ulkokuori että se vähän karvainen välikuori. Käytä vain pehmeä kastanja sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!