tiistai 19. toukokuuta 2015

Raparperiposset


Tämä jälkiruoka ei kai nykyään enää paljon esittelyjä kaipaa. Ihanan kirpakkaa herkkua. Olisin mielelläni syönyt sitä makeiden mansikoiden ja keksien kera, mutta lähikaupasta olivat mansikkarasiat loppuneet. Eli syötiin siis pelkkien keksien kanssa. Ei pahaa ollenkaan sekään. Jotenkin tuo täyteläisen kerman ja happaman raparperin yhdistelmä on koukuttava.

Raparperiposset

3 pienehköä raparperinvartta
2 sitruunan mehu
0,5dl sokeria
1 prk (3,3dl) kuohukermaa
1dl sokeria

Kuori raparperi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita kattilaan sokerin ja sitruunamehun kanssa ja kiehuta pehmeäksi.

Laita kerma lopun sokerin kanssa toiseen kattilaan ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Varo, ettei kuohu yli tai pala pohjaan.

Sekoita raparperi ja kerma toisiinsa ja kaada annosmaljoihin. Pistä kylmään jähmettymään ainakin pariksi tunniksi.

Koristele haluamillasi herkuilla ja nauti.

Muutama mansikka löytyi koristeeksi ennen jääkaappiin laittamista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!